2014 december 22.

Reakciók a Komjádi-kupa után: “A Vasas kispadján is dobog a Fradi-szív”

Látványos küzdelmet, hatalmas csatát hozott a Komjádi-kupa vasárnap esti fináléja, amelyet végül ötméteresekkel nyert meg a Ferencváros a Miskolc ellen. A szépszámú és lelkes szurkolósereg az utolsó pillanatokig kiélezett csatát láthatott, erről tanúskodnak a vizipolo.hu-nak adott interjúk. Véleménycsokor edzőkkel, játékosokkal.

Komjadi Kupa05

Az új szabályok sikere még nem egyértelmű, ám vasárnap este látványos pólót láthatott a Komjádi közönsége (Fotó: Vizipolo.hu)

Péter Imre, a Fradi edzője: “Komoly eredményt értek el a pólósaink. A Komjádi-kupa során a legnehezebb ellenfeleket kaptuk, és állták a kihívásokat. Sok jó fiatal vízilabdás van a Fradiban, ahogy azt az eredmény is mutatja.”

Kolozsi Marcell, a zöld-fehérek játékosa: “Két hasonló erősségű csapat került össze a döntőbe, ezt jól mutatja, hogy ötméteresekkel dőlt el a mérkőzés. Úgy gondolom fizikálisan és mentálisan is sikerült felülmúlni az ellenfelet. Ami az új szabályokat illeti, taktikailag lecsökkenek a lehetőségeink, sokkal pörgősebb a játék, ráadásul kisebb labdával is játszunk így több gól esik. A döntőben is 30 találatig meg sem álltunk.”

Jókai Miklós, az FTC kapusa, akit a legjobb kapusnak járó Bródy-díjjal tüntettek ki: “Az elején sikerült meglépnünk, de a végén visszajött a Miskolc, így az utolsó pillanatig kiélezett volt a találkozó. Úgy érzem, hogy jól ment a védés, de persze a csapat érdeme az aranyérem. Pályafutásom legfontosabb sikere ez. Az új szabályok a kapusokat is új feladatok elé állítják, a játékosok minden pillanatban lőhetnek, és erősebbek is a lövések, szóval még jobban kell figyelnünk nekünk, kapusoknak.”

Komjadi Kupa07

Szilágyi Péter, a Miskolc edzője:Nagyon jó, hogy döntőt tudtunk játszani, remek csapatokat sikerült megelőznünk az előcsatározások során, talán történelminek is nevezhetnénk, hogy egy Ob I/B-s csapat döntőt tudott játszani a Komjádi-kupában. Mindent megteszünk, hogy a következő bajnokságban már az első osztályban tudjunk szerepelni. Még annyit, hogy a mai világban ritkaság, és a klubhűség szép példája, hogy a Vasas kispadján is dobog a Fradi-szív.”

Salamon Attila, a Miskolc játékosa: “Sajnos nem láttam tisztán, hogy az a vitatott ötméteres, amelyet végül nem adtak meg, és amellyel a Fradi megnyerte a kupát, bent volt-e, vagy sem. A mérkőzésen kellett volna eldöntenünk a kupa sorsát a mi javunkra. Másfél perccel a vége előtt kaptunk egy fórt, ha azzal élünk, szerintem nyerünk. Kimaradt, míg a ferencvárosiak nem sokkal később értékesítették a maguk emberelőnyét. Utána az egyenlítésünk, az utolsó másodpercben már nagy bravúr volt. Nem vagyok csalódott, mert ezt az ezüstérmet is nagy eredménynek tartom.”

Gy. Zs. – Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek