2017 december 05.

Rangos elismerést kapott Magyarország

A nyári vizes világbajnokság budapesti óriástoronyugró-központja lett az év sporthelyszíne a nemzetközi sportdíjakat odaítélő International Sports Awards (ISA) döntése alapján.

oriastoronyugras

Az ISA az ugyancsak lausanne-i székhelyű Nemzetközi Kereskedelmi Sportkamarával (International Sports Chamber of Commerce – ISCC) együttműködve hirdette ki a győztest.
A magyarországi világbajnokág óriástoronyugró-versenyeit a Batthyány térnél kialakított ideiglenes létesítményben bonyolították le, ahol a 20, illetve 27 méterről ugró versenyzők mögött a Parlamentet láthatták a helyszínre kilátogatók, illetve a tévénézők. A vb-k történetében először nem természetes vízbe érkeztek az ugrók, hanem egy épített, ideiglenes medencébe.

A szervezők szándéka a helyszín kiválasztásával eleve az volt, hogy a látványos, Budapest legszebb arcát mutató esemény a világ számos pontján keltse fel a figyelmet Magyarország és a főváros szépsége iránt.

Az elismerésről Gyárfás Tamás, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) végrehajtó bizottságának tagja tájékoztatta kedden az MTI-t.
“Büszke lehet Magyarország, hogy újabb elismerést kapott ez az örökké emlékezetes, csodálatos sportesemény” – mondta.

Fotó: 2017 budapest fina világbajnokság / facebook

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek