2017 augusztus 03.

Rajtra kész U20-as válogatottunk!

Elutazott csapatunk az U20-as vb helyszínére, Belgrádba. Még ezen a héten csoportrangadót vív az együttes…

alt201606

Megkezdődnek az utánpótlás események is a nyáron. Az első helyszín Belgrád lesz U20-as válogatottunk számára.

„Nyolc csapat, a szerb, a horvát, a montenegrói, az olasz, a spanyol, a görög, az amerikai és a magyar csapat között szinte bármi előfordulhat, ezért nehéz esélyekről beszélni. A vízválasztó, mint már minden világversenyen, a negyeddöntő lesz. Az olaszok elleni csoportmérkőzésnek az lesz a tétje, hogy melyik csapat kerüli el azt otthon játszó Szerbiát a negyeddöntőben. Nem mintha majd a csoportelsőnek sokkal könnyebb dolga lenne a montenegrói, spanyol, horvát hármas egyikével. De nem félünk senkitől, bízunk magunkban, igyekszünk a legjobb formánkat nyújtani” – mondta Horkai György a waterpolo.hu-nak.

Ami a csoportmeccseket illeti, először a szombaton (18:40) Dél-Afrika ellen, majd vasárnap a csoport rangadóját vívja a csapat az olaszok ellen (17:20), kedden Egyiptom (10:20), majd szerdán Kanada (17:20) következik. A teljes menetrend, ide kattintva érhető el…

A magyar válogatott vb-csapata:

Kapusok: Csiszár Boldizsár (Eger), Vogel Soma (Ferencváros)

Mezőnyjátékosok: Burián Gergely (Vasas), Csacsovszky Erik (Pécs), Lukács Dorian (Miskolc), Nagy Ádám (OSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Simon Henrik (Vasas), Sélley-Rauscher Domonkos (UVSE), Szatmári Kristóf (Szolnok), Teleki András (KSI), Vadovics Viktor (Miskolc), Zerinváry Lóránd (KSI)

A vb csoportbeosztása:

A-csoport: Egyesült Államok, Oroszország, Görögország, Puerto Rico, Irán
B-csoport: Hollandia, Montenegró, Spanyolország, Horvátország, Japán
C-csoport: Új-Zéland, Ausztrália, Argentína, Szerbia, Kína
D-csoport: Olaszország, Magyarország, Egyiptom, Kanada, Dél-AfrikaHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek