2016 november 29.

Prlainovics: példaértékű a magyarok viselkedése

Mononukleózisa miatt hosszabb kihagyásra kényszerült a szerbek olimpiai bajnoka, Andrija Prlainovics. A Szolnok játékosa, őszintén beszélt betegségéről és a visszatéréséről, de a tokiói ötkarikás játékokról is szót ejtett.

andrijaprlainovicsszolnok

Andrija Prlainovics újra edz (fotó: szolnoki VSC/facebook)

Mint ismeretes, Andrija Prlainovics nyáron váltott klubot, és a Reccótól a Szolnokhoz igazolt. Az ősz folyamán többször fáradságra panaszkodott, az orvosi kivizsgálások után pedig mononukleózist állapítottak meg nála. A betegséget egyféleképpen lehet gyógyítani, ha pihen az ember. Az olimpiai bajnok pedig hétfő óta újra edz.

Több mint egy hónapos szünetet követőn hétfőn elkezdtem edzeni. El kell ismernem, izgatott voltam a visszatérés miatt, hiszen a közel tizenöt éves profi pályafutásom alatt még nem fordult elő, hogy ennyit kihagytam volna – kezdte Prlainovics a Beta hírügynökségnek, mely interjút a Magyar Szó fordított magyar nyelvre.

„A folyamatos terhelés hatására a szervezetem és az immunrendszerem legyengült, ezért jelentkezett nálam ez a betegség. Jelentős világversenyeink voltak, a hazai Európa-bajnokság mellett ott volt az olimpia, ahol mindenki az aranyért akart játszani, ennek a generációnak már csak az hiányzott a gyűjteményéből, mindenki csak erre tudott gondolni. Ez természetesen hatalmas feszültséget gerjeszt egy profi sportolóban, a szervezetem egyszerűen nem tudta elviselni a folytonos nyomást.”

A Tisza-partiaknál nem egyedül játszik szerbként, hiszen Prlainovics csapattársai és barátai, Zivko Gocics és Milan Alekszics segítségével könnyebben ment a beilleszkedés. „Sokáig Olaszországban éltem, Magyarország hatalmas változást jelent az életemben. Zivko Gocics és Milan Alekszics nagyban hozzájárultak, hogy megszokjam az új környezetet, mindenben segítenek. Ugyanakkor a többiekre sem panaszkodhatok, a klubból mindenkiről csak felsőfokban nyilatkozhatok. Ilyen fogadtatásban és hozzáállásban még nem volt részem, a magyarok viselkedése e téren példaértékű” – mondta Prlainovics.

A válogatottról pedig eképp nyilatkozott: Az ambícióink mit sem változtak az elmúlt években, mindig a legjobbra törekedtünk, ezért váltunk ilyen sikeressé. A legnehezebb mindig a csúcson maradni, de ez sem lehetetlen, legjobb példa erre a franci férfikézilabda-válogatott. Ők már tíz éve a sportág legjobbjaihoz tartoznak, még ha folyamatosan fiatalítanak is. Nekünk megvan a lehetőségünk, hogy a következő négy évben is a legjobbak közt legyünk, Tokióban természetesen a címvédés a célunk! – fejezte be a szerb klasszis.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek