2015 január 15.

Polovic Krisztián: Örülök neki, hogy ilyen jól megy a játék

Egyre jobban megy a játék Polovic Krisztiánnak a férfi Ob I-ben. A Pécs 22 éves balkezese a legutóbbi fordulóban négy gólt szerzett a Vasas ellen és vezéregyénisége volt a mecsekaljai csapatnak, ráadásul a szlovák válogatottban ismét bontogatja szárnyait.

polovic krisztian01

A Pécs “vezére” lehet a tavaszi szezonban Polovic Krisztián (Forrás: www.NNfoto.hu/PVSK)

Honvéd-nevelés, de játszott a Fradiban is. Bereczki Miklós, a Pécs vezetőedzője kereste meg a szezont megelőzően és csábított el a Ceglédtől a mecsekaljai együtteshez. Az eltelt pár hónap pedig igazolta, jó döntés volt a leigazolása, a tréner úgy jellemezte nekünk: “szorgalmas, akaratos, aki képes arra, hogy hétről-hétre fejlődjön.” Mi több ezt a medencében is bizonyítja, hiszen egyre jobban teljesít, legutóbb négy gólt szerzett a Vasas elleni győztes meccsen (betegen). A szlovák válogatottban pedig decemberi meghívója után ismét számítanak rá.

Polovic Krisztián, a vizipolo-hu-nak:

– Örülök neki, hogy jól megy a játék, de hozzátenném, nagyon sokat segítenek a csapattársaim. Említhetném az “oldalamon” Dominico de Blasio-t, de az edzőmtől, Bereczki Miklóstól is nagyon sokat kapok. A Vasas előtti hét nagyon jól sikerült, sokat gyakoroltunk, “pörgettünk”. Az pedig, hogy az újévhez képest, most először nyertünk, ráadásul otthon, nagyon sokat lendíthet a csapaton.  

– Tényleg jól megy a játék, hiszen a szlovák válogatottba is bekerültél.

– A decemberi görögök elleni világliga-mérkőzés előtt is voltam már válogatott. Azt kell tudni, hogy sokszor lemondtam a nemzeti együttesben való szereplést.  Akkoriban nem volt annyi világversenyük és így nem igazán mozgatott meg, sokkal fontosabbnak tartottam a klubtevékenységemet, hogy minél jobb eredményt érjek el aktuális csapatommal. Azóta változott pár dolog, új szövetségi kapitánya van a válogatottnak, valamint a világligában is elindult a csapat. Ezúttal is hívtak és én örömmel elfogadtam a meghívást, számítanak rám, hiszen január 21-én, én is ott leszek a bukaresti világliga-találkozón. Február elején is lesz egy torna Tbilisziben, ahová ismét kaptam meghívót, de azon sajnos nem tudok ott lenni, hiszen a Debrecen és a Kaposvár ellen is játszunk bajnokit.

Mi a terved az Ob I-ben és a válogatottban?

– Mondjuk úgy, hogy szeretnék ismertebb játékos lenni, nevet szeretnék szerezni magamnak. A válogatottban, pedig minél jobban szeretnék teljesíteni.


Polovic Krisztián

Poszt: balkezes

Szül.: 1992.03.19.

Magasság/ súly: 199 cm/ 100 kg

Eddigi klubjai: KVP Komárno (szlovák), Honvéd, FTC, Cegléd, Pécs (jelenleg is)

Eredményei:  serdülő bajnok, Komjádi-kupa győztes, MK-győztes, kétszeres ifi bajnoki ezüstérmes

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek