2015 augusztus 11.

Petrovics Mátyás: Nem szabad, hogy megtévesszen ez az eredmény

Tornagyőzelemmel hangolt női U20-as válogatottunk a voloszi vb-re. A csajok Ausztráliát és Kanadát is megverték. Petrovics Mátyás szövetségi kapitány értékelte honlapunknak az új szabályokkal tarkított meccseken látottakat.

noi u20-as valogatott01 96

Női U20-as válogatottunk gőzerővel készül a voloszi vb-re. A múlt hét végén egy tornával hangolt a világbajnokságra, méghozzá nem is akárhogy, hiszen a dunaújvárosi megmérettetést megnyerte a csapat. Kanadát, Ausztráliát és az U17-es válogatottat előzte meg az együttes.

Petrovics Mátyás szövetségi kapitány a vizipolo.hu-nak, így értékelt a tornán látottakat: Egy tükröt tartott most elénk ez a torna, meg tudtuk nézni, hol is tartunk. Úgy gondolom, a realitás egy kicsit arrébb van. Nyilvánvalóan nagyon örülünk, hogy ilyen jó eredmények születtek valamint jól nézett ki néhány dolog, amit a vízben csináltunk, de, hogy mindez mit ért, azt a vb dönti majd el. Jó csapat ez a kanadai és az ausztrál is, azt is hozzá kell tenni, hogy ellenfeleink egy hosszú utazás után, és egy átállás kellős közepén voltak. Reálisan ennél jóval erősebb együttesek, például a kanadai csapat a tavalyi ifi vb-n előttünk végzett, úgyhogy senkit ne tévesszen meg ez az eredmény, amit elértünk.

A voloszi vb jövő héten hétfőn startol, amikor a válogatottunk első ízben Új-Zélanddal küzd meg, majd Dél-Afrika és Brazília következik.

Női junior-vb keret:

Kapusok: Doroszlai Vanda (BVSC), Kiss Alekszandra (Eger)

Mezőnyjátékosok:Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Varga Viktória (BVSC), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaujváros), Hertzka Orsolya (UVSE), Sikter Diána (BVSC), Leimeter Dóra (BVSC), Kuna Szonja (UVSE), Máté Zsuzsanna (BVSC)

Sz. B.

Fotó: Dunaújváros Online / Ónodi ZoltánHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek