2015 július 21.

Petrovics Mátyás: Átállunk Voloszra

Zajlik az élet a Margitszigeten, a felnőtt férfi- és női válogatott mellett a junior világbajnokságra készülők is felpörgetett tempóban készülnek. Petrovics Mátyást, a női U20-asok szövetségi kapitányát arról kérdeztük, mit jelent a csapatnak a világbajnoki helyszín változása.petrovics03Friss hír, hogy Mexikó újból kihátrált egy világesemény megrendezése mögül, augusztusban Merida adott volna otthont a női junior világbajnokságnak, ám alig egy hónappal a kezdés (augusztus 17.) előtt a nemzetközi szövetségnek új helyszínt kellett keresnie. Ez végül a görögországi Volosz lesz.

– Nincs mit tennünk, átállunk Voloszra – mondta el honlapunknak Petrovics Mátyás szövetségi edző. – Nem örömteli az ilyesmi, annyi pozitívum van benne, hogy Görögország közelebb van, logisztikai szempontok alapján könnyebb lesz így.

Kedden egyébként a fél női juniorválogatott kórházban volt – nem kell megijedni. Petrovics Mátyás szokása, hogy felülvizsgálatra küldi játékosait, erre került sor, ezért voltak a lányok a Sportkórházban.

– Az új szabályokkal még barátkozunk – mesélte el Petrovics Mátyás. – Ez az öt plusz egy játékos egyelőre vakrepülés, közelebbit majd a dunaújvárosi torna után tudok mondani, akkor ismerkedünk meg vele közelebbről.

A voloszi vb előtt rendezik meg a dunaújvárosi tornát, rangos ellenfelekkel, Kanada és Ausztrália mellett az Egyesült Államok lehet a résztvevő.

A keret

Kapusok:
Doroszlai Vanda (BVSC-Zugló), Kiss Alekszandra (UVSE)

Mezőnyjátékosok: Azumah Franciska (UVSE), Farkas Tamara (Szentes), Gurisatti Gréta (Dunaújvárosi Főiskola), Hertzka Orsolya (UVSE), Horváth Brigitta (Dunaújvárosi Főiskola), Kuna Szonja (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC-Zugló), Máté Zsuzsanna (BVSC-Zugló), Sikter Diána (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújvárosi Főiskola), Tamás Viktória (BVSC-Zugló), Tóth Csenge (Szentes), Varga Viktória (BVSC-Zugló).

Sz. B., Gy. Zs.

Fotó: Vizipolo.hu


Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek