2014 november 07.

Pécsi bravúr a BVSC-uszodában: “Dolgoztunk már annyit, hogy a szerencse mellénk álljon”

Játékosként korábban BEK-et nyert, a Pécs csapatát pedig 2013 eleje óta irányítja Bereczki Miklós. A pécsi csapat egyre markánsabb teljesítményre képes, szoros meccseket játszik, legutóbb, a 6. fordulóban újabb bravúrt ért el, amikor idegenben győzte le a BVSC gárdáját, 9-8-re. Bereczki Miklós vezetőedző a vizipolo.hu-nak értékelt.

image1

A Honvéd ellen a végén bukott, most azonban sikerrel járt a Pécs (Fotó: PVSK)

– Gratulálunk, azért ez a győzelem nem a papírformát tükrözte.

– Nem, semmiképpen nem mondanám papírforma eredménynek, ez nagy siker a számunkra – kezdte mondandóját Bereczki Miklós, a PVSK – Mecsek Füszért vezetőedzője. – Már debreceni győzelmünk is a bravúr kategóriájába sorolható. Ezeknek az együtteseknek mind-mind erősebb a játékoskerete.

– Minek köszönhető a mostani siker?

– Dolgoztunk már annyit, hogy egy kicsit a szerencse is mellénk álljon, de ismétlem: megérdemelten nyertünk. Az utolsó negyedben két akciógólt lőttünk. Felváltva vezettek a csapatok, de nálunk is volt az előny. Fél perccel a vége előtt a BVSC nem lőtte be az előnyét, az előző fordulóban, Pécsett hasonló volt a szituáció, akkor mi nem tudtuk a fórt érvényesíti egy gólos hátrányunknál, nem sokkal a vége előtt a Honvéd ellen. A BVSC ellen bírtuk fizikálisan, fejben is, jó volt a csapat.

– Szoros meccseket játszik a bajnokságban a Pécs.

– Valóban, talán az első, Szeged elleni vereségünket leszámítva mindig kiélezett találkozókat vívtunk. A szegediekkel az első fordulóban találkoztunk, utána jött egy iksz a KSI ellen, aztán már belerázódtunk.  Hozzá kell tennem, itt vidéken nincs könnyű dolgunk, nehéz edzőpartnert találni, néha elutazunk a fővárosba, és akkor délelőtt-délután játszunk egy edzőmeccset, de az azért mégsem ugyanaz. Kellenek az éles meccsek, hogy összerázódjunk.

– Danilo Cabrilo révén új név is feltűnt a csapatban.

Cabrilo egy fiatal szerb játékos, belgrádi születésű. Nem kifejezetten center alkat, de nálunk centert játszik, és lassan kezd beleerősödni a szerepébe, felvenni a magyar bajnokság ritmusát. Nálunk nincsenek sztárok, de ez azzal is jár, hogy nem egy-egy ember éppen aktuális formájától függ a csapat teljesítménye, Pécsett csapatmunka van. Több jó teljesítmény akadt a BVSC ellen is, a győztes gólunkat a korábbi gólkirály, Czigány lőtte, de kiemelhetnék több nevet is, például centerünk, Csacsovszky, vagy  kapusunk, Barát jó játékát. De inkább ismétlem, nálunk csapatmunka van.

Gy. Zs. Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek