2016 szeptember 20.

Pécs: biztos háttér, fiatalos lendület, új szerepek

Hamarosan kezdődik a Magyar Kupa és a bajnokság is. A férfi Ob I-es Pécs csapata kész a rajtra, hétvégén pedig komoly feladat előtt az együttes.

2016pecs

Nagy feladat előtt a Pécs, hétvégén rendező lesz (fotó: archív)

Rendezője lesz a Magyar Kupa C-jelű csoportkörének a Pécs gárdája. Péntektől a házigazdákon kívül, az OSC, a Szeged és a KSI száll vízbe az Abay Nemes Oszkár uszodában a két kiadó helyért. A klub az esemény apropóján és a közelgő (szeptember 27-én) startoló Ob I-es rajt kapcsán tartott sajtótájékoztatót.

De Blasio Antonio szakosztály-elnök elmondta, az idei szezon anyagilag biztosított. Az Önkormányzat és a Mecsek Füszért Zrt. – a csapat főtámogatója – valamint több szponzor is támogatja a csapatot.

A csapat edzője, Lukács Gergely a felkészülésről és a csapat összetételéről is ejtett pár szót. Mint ismeretes a gárda augusztus 1-jén kezdte meg a felkészülést, melyben Sibenikben és a hétvégén Miskolcon egy felkészülési tornán szerepelt. Az együttes magja együtt maradt, hangsúlyozta: a csapat átlagéletkora 21,5 év, mellyel az Ob I-es mezőny második legfiatalabb gárdája. Ebből adódóan látszott a felkészülési mérkőzéseken, hogy nagyon hullámzó a teljesítmény. A tréner kiemelte: fizikálisan nem lesz gond, a lényeg, hogy fejben ott legyen az együttes.

Új csapatkapitánya is lett az együttesnek. Mint tudavelevő, De Blasio Domenico befejezte pályafutását, így Barát Ferenc vette át a stafétát. A csapat korelnöke elmondta, hogy jól sikerült a felkészülés, célként pedig az izgalommentes bentmaradást jelölte meg.

A klub új szakosztályvezetője, De Blasio Domenico nagy sikernek érzi, hogy már harmadszor rendezhet a város Magyar Kupa csoportmeccseket. A négy csoportra nyolc csapat is pályázott. Két napon keresztül küzdenek majd meg a csapatok, a belépés INGYENES lesz.

További hír a csapat háza tájáról, hogy Surányi László – a csapat előző szezonban visszavonult játékosa – az utánpótlás teendők mellett a felnőtt gárda erőnléti edzője lett.

BENU Férfi Vízilabda Magyar Kupa, C-csoport (Helyszín: Pécs, Abay N.O. Sportuszoda)

Program:

Szeptember 23. péntek

10:30 OSC Újbuda – KSI SE
12:00 PVSK-Mecsek Füszért – Szeged
18:30 PVSK-Mecsek Füszért – OSC Újbuda
20:00 KSI SE – Szeged

Szeptember 24. szombat

10:30 | KSI SE – PVSK-Mecsek Füszért
12:00 | OSC Újbuda – Szeged

A belépés mindkét napra INGYENES

A Pécs kerete a 2016/2017-es szezonra:

Kapusok: Barát Ferenc, Józsa Ottó, Sólyomvári Márton

Mezőnyjátékosok: Csaba Márton, Csacsovszky Alex, Csacsovszky Erik, Drasko Gogov, Horváth Zsombor, Kolozsi Marcell, Krizsán András, Lajkó Márton, Macsi Patrik, Opacak Toni, Safrankó Donát, Vörös Tamás, Zlatko Rakonjac.

PVSK.hu / vizipolo.hu



Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek