2016 május 06.

Pazar hétvége elé nézünk

A férfi Ob I-ben már a helyosztókat rendezik meg, ráadásul a nőknél is megkezdődik a bronzcsata és a finálé.

Budapest, 2015. december 13. A szolnoki Jansik Dávid (b) és az egri Bedõ Krisztián a férfi vízilabda Magyar Kupa döntõjében vívott ZF-Eger - Szolnoki Dózsa-Közgép mérkõzésen az egri Bitskey Aladár uszodában 2015. december 13-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Jön a nagy csata (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Egy biztos, nem fogunk unatkozni az elkövetkezendő napokban. Holnap már a bajnokság véghajrája következik a férfi Ob I-ben. A legjobban várt mérkőzés, minden bizonnyal a Szolnok-Eger találkozó lesz, ahol Cseh Sándor csapata otthon kezdi meg a három győzelemig tartó sorozatot (erről a párharcról később bővebben is beszámolunk). A harmadik helyért az OSC és a Fradi feszül egymásnak. Nagy téttel bír a bronzcsata, hiszen nemcsak az éremről, de a BL indulásról is szól. Az ötödik pozícióért a Szeged és a BVSC küzd meg. Itt a győztes az Euro Kupában lehet érdekelt, úgyhogy ez a csata is duplán lehet érdekes. A hetedik hely sorsa már korábban eldőlt, itt a Vasas két győzelemmel végzett a Honvéd előtt.

A kilencedik pozícióért az újonc Miskolc és – a debreceni kispadtól a szezon végén búcsúzó – Varga Tamás együttese küzd majd meg. A 11. hely is a presztíszről szólhat, Szécsi Zoltánék a Szentessel csatáznak, míg a 13. helyért a Pécs és az UVSE száll harcba. Az osztályzóért a másik újonc Tatabánya és a KSI feszül egymásnak.

A nőknél vasárnapra is marad egy meccs, méghozzá a döntő első felvonása, ahol az Euroliga ezüstérmese, az UVSE, és – a némi meglepetésre a fináléba jutó – Dunaújváros küzd meg egymással. A bronzéremért pedig a LEN-Kupa harmadik helyezett Szentes és a BVSC találkozik egymással.

Férfi Ob I., helyosztók:

május 7., szombat:

16.30 Szolnoki Dózsa-Közgép – ZF-Eger (döntő) (M4 Sport, élő)

19.00 A-Híd OSC-Újbuda – FTC-PQS Waterpolo (bronzmérkőzés)

16.30 ConiTech Szeged Diapolo – BVSC-Zugló (5. helyért)

19.30 Debrecen VSE – Miskolc (9. helyért)

16.00 Valdor Szentes – Kaposvári VK (11. helyért)

19.00 Pécs – UVSE (13. helyért)

16.00 EBP Tatabánya – KSI SE (15. helyért)

(A 7. helyért már lejátszották a mérkőzéseket, itt a Vasas 2-0-ás összesítéssel nyerte meg a párharcot a Honvéd ellen)

Női Ob I., helyosztók:

Május 8., vasárnap:

20.30 UVSE – Dunaújváros FVE (döntő) (M4 Sport, élő)

Május 7., szombat:

19.00 BVSC-Zugló – Hungerit Szentes (bronzmérkőzés)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek