2014 november 20.

Pásztor Mátyás, a mesterlövész: pihenés helyett gólgyártás

Sportcsaládban született, de Pásztor Mátyás testvéreitől eltérően a vízben érzi jól magát. A BVSC 27 éves pólósa 19 góllal vezeti a bajnokság mesterlövészeinek listáját. Interjú a múltról, a mozgás öröméről és a csapat fontosságáról.

pasztorapoloscsaj.blog.hu

Pásztor Mátyás a vízben termeli a gólokat (Fotó: apoloscsaj.wordpress.com)

Igazi sportcsaládba született Pásztor Mátyás, a BVSC-Wáberer vízipólósa, de lánytestvérétől és bátyjától eltérően ő nem a kézilabdát, hanem a medencét választotta. Bátyja egyébként a magyar kézilabdázás egyik legendája. Pásztor Istvánt háromszor választották meg a legjobb magyar kézisnek, 15 éven át szolgálta a Veszprémet, olimpiai 4. helyezett, KEK-győztes, Bajnokok Ligája-döntős, 215-szörös magyar válogatott. Zsófi pedig korábban az FTC-ben és a Vasasban is megfordult, akárcsak a válogatottban. Mátyás sem hozott szégyent a családra: 7 forduló után 19-szer a kapuba találva vezeti a bajnokság góllövőlistáját. A gólgyáros a vizipolo.hu-nak adott interjút.

– Ennyire sokoldalú a család? Minden sportágban ilyen otthonosan mozognak?

– Az biztos, hogy lételemünk a mozgás – kezdte Pásztor Mátyás. – Én például majdnem minden sportot imádok, legyen az amerikai foci vagy a kézilabda. Sőt, nyaranta horgászom is, bár igaz, ott egy kicsit kevesebb kalóriát adok le, mint egy vízilabdameccs alatt..

– Tavaly a Szolnokkal ezüstérmes lett a bajnokságban és a Magyar Kupában egyaránt, remek évet zárt, ám arányaiban kevesebb gólt termelt.

– Ez természetes is, hiszen Szolnokon egész más volt a helyzet. Ott általában két, olykor két és fél negyedet volt egy játékos a vízben egy-egy mérkőzés alatt, itt, a BVSC-ben jóval többet. Legutóbb, a Kaposvár ellen például másfél percet pihenhettem összesen a cserepadon. Vagyis most több a lehetőségem, hogy bevegyem az ellenfelek kapuját.

– A válogatott keret tagja már volt, de mérkőzésen még nem játszott.

– Igen, de nem is foglalkoztat görcsösen ez a kérdés. Még a Szolnokból válogattak be, ott más szerepkörben kellett helytállnom. Élvezem a játékot, a góllövést, ez a lényeg.

– Kiktől kapja a legtöbb gólpasszt?

– Erre nehéz felelnem. A BVSC csapatként működik, mindenkire lehet számítani. Olykor én, olykor Létay Krisztián vagy Török Béla a húzóember, máskor más. A lényeg, hogy eredményesek legyünk.

– Egyenletes tempóban termeli a gólokat.

– Remélem, hogy ez így is marad. Két kiemelkedő meccsem volt, a Vasasnak ötször, a KSI-nek négyszer találtam be, mindkétszer idegenben.

– Mi a BVSC célja az idei szezonban? Mivel lenne elégedett a végelszámolás során?

– Akkor leszünk elégedettek, ha odaérünk a hatodik helyre, de persze azért küzdünk, hogy minél jobb helyezést érjünk el. De a hatodik helytől felfelé már minden ajándék.

A BVSC legközelebb november 22-én, szombaton 17 órától az UVSE gárdáját fogadja, minden bizonnyal Pásztor Mátyással a soraiban.

A bajnokság mesterlövészeinek élcsoportja:

1. Pásztor Mátyás (BVSC-Wáberer) 19

2. Létay Krisztián (BVSC-Wáberer) 17

3. Stefan Mitrovic (Szolnoki Dózsa) 17

4. Fülöp Bence (RacioNet Honvéd) 16

5. Kovács Gergő (KSI) 15

 

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek