2016 május 03.

Parádés este, szép játékkal

Aki kilátogatott a BVSC – Pro Recco edzőmeccsre nem csalódhatott. Ugyanis a tegnap esti találkozón mindenki nyert.

BVSC-Recco01

Taktikai megbeszélés (Fotó: vizipolo.hu)

Mint néhány napja beszámoltunk róla, a Recco nem utazott rögtön haza a Partizán elleni BL mérkőzést követően, hanem Budapest felé vette az irányt. Az olasz sztáregyüttes edzőparnert keresett magának, így többek között a BVSC teljesen megfelelt Amadeo Pomilio együttesének. Tegnap aztán nyitott kapuk – a belépés ingyenes volt – bárki megnézhette a világ egyik, ha nem a legjobb együttesét.

A meccs előtt fél órával már a Recco játékosai bőszen melegítettek. Stefano Tempesti precízen nyújtott, míg Filip Filipovics és Pomilio mester az interjúkat adta, Märcz Tamás tolmácsolásában.

A mérkőzésnek egy BVSC-s találat adta meg az alaphangulatot. Csapó volt eredményes, alaposan meglepve ezzel Tempestit, majd Czigány blokkolta a túloldalon Filipovicsot. Ezek után azonban a Reccoé volt a terep. Sukno vezérletével, aki két védhetetlen gólt ragasztott Györke kapujába már 1-5 állt az eredményjelzőn. A második nyolc percben beindult Pijetlovics. A FINA által a tavalyi év legjobbjának választott pólós káprázatos centergólokat szerzett. Az egyik ilyen volt, amikor “beültette a hintába” a BVSC védőjét, kétszer is megforgatva (3-8). Ez a nézőknek is tetszett bármennyire is a hazai együttesnek szurkoltak heves tapsvihar zúgott végig a lelátón. Majd 500 néző volt kíváncsi az edzőmeccsre, akik minden hazai találatot ovációval fogadtak, így volt ez Török góljánál is, ami a félidei 4-8-as eredményt jelentette.

BVSC-Pro Recco edzomeccs11

Forrt a víz (Fotó: vizipolo.hu)

A harmadik nyolc percben kapuscsere következett mindkét oldalon. A BVSC jól tartotta magát az etapban. Pomilio mester néha bosszankodott is a jól sikerült hazai támadásoknál. Pastorinót egyből fölavatta Ambrus, Kovács és Létay, a negyed végén 8-15 állt a táblán. A negyedik etapban felválta estek a gólok Török és Pásztor az egyik oldalon, míg Ivovics és Pijetlovics a másikon brillírozott. A vége 19-11-es Recco siker lett volna, ha nem kértek volna ráadást a taljánok, így még egy negyedig csodálhattuk a két csapatot. A hosszabbításban inkább az örömpóló dominált és vendég gólok, így a vége 23-13-as olasz siker lett. A mérkőzés után pedig mindenki, egy élménnyel lett gazdagabb.

Edzőmeccs:

BVSC-Zugló – Pro Recco 13-23 (1-4,3-4,4-7,3-4,2-4)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.