2015 május 13.

Pániklövés, pótedző és éremkollekció: vélemények a BVSC – Dunaújváros bronzcsata után

Ötméteresek után ismét legyőzte a BVSC együttesét a két győzelemig tartó párharc során a Dunaújváros, így megszerezte a bronzérmet a női bajnokságban. A főszereplőket kérdeztük.IMG_1254

Nagy és sokáig emlékezetes csatában győzött a BVSC otthonában a Dunaújváros, végül az ötméteresek döntöttek. Ezt a vendégek értékesítették nagyobb számban, így a második meccsen is győztek, és megszerezték a női ob I bronzérmét. A lelátón a Dunaújvárosból érkezett szurkolók hosszan ünnepelték csapatukat, a játékosokat és az edzőket. Igen, az edzőket, hiszen ezúttal az eltiltott Mihók Attila helyett Szilágyi Péter ült a vendégek kispadján. Értékelését is úgy kezdte a vizipolo.hu-nak, hogy megemlítette, Mihók Attilaé a fő érdem a sikerből.

IMG_1239Szilágyi Péter, a Dunaújváros megbízott edzője: Nagy most a boldogság, ezért jöttünk, hogy megnyerjük ezt a bronzérmet. nagyon sok hiba volt a meccsen.Külön kiemelném a korrekt játékvezetést. Ezek után pedig Petrovics Matyinak fogok szurkolni, hogy kislányommal a csapatában szép sikereket érjen el a világbajnokságon, illetve saját együttesemnek, a Miskolcnak, hogy jussunk fel az ob I-be.

Gurisatti Gréta, a Dunaújváros játékosa: Tudtuk, hogy azok után, Dunaújvárosban öt góllal nyertünk, saját pályáján mindent megpróbál majd a BVSC és egy lapra tesz fel mindent. Az első perctől kezdve figyeltünk, mert számítottunk rá, hogy kiélezett találkozó lesz. nagyon örülünk most.

Az ötméteresek során többen is hibáztak (avagy a kapusok mutattak be bravúrok), Hazai oldalról Gyöngyössy kétszer, Varga, Kisteleki Dóra egyszer hibázott, a túloldalon Slagter, Szilágyi és Horváth lövése nem jutott a kapuba. Végül Gurisatti Gréta vágta be a mindent eldöntő ötöst. Erről is kérdeztük.

IMG_1247– Minden reggel gyakoroljuk az ötméteresek – mondta el honlapunknak a boldog érmes, – de ilyenkor persze mindenkinek az úgymond “pániklövése” jön elő, például az utolsó gólom egy középre pattintott lövés volt, bement, ez a lényeg. Jó idényt zártunk, arannyal, ezüsttel, bronzzal. Most ez a bronzérem, második hely a Magyar Kupában, és az ifibajnokságot pedig megnyertük.

Petrovics Mátyás, a BVSC vezetőedzője: Ma, ha csak egy nüansznyival is, de jobb volt az ellenfél. Ahogy játszottak a lányok, azzal nagyon elégedett voltam, a jövőben csak ezt szeretném látni, és köszönöm nekik az egész éves munkájukat.

EMLÉKEZTETŐ

Női Ob I, a 3. helyért

BVSC Zugló .- Dunaújvárosi Főiskola 7-7 (3-2, 3-3, 0-2, 1-0) – ötméteresekkel 10-11

Szőnyi út, Laky uszoda, 300 néző

Vezette: Mucskai, Székely

BVSC: Doroszlai – Kisteleki D., Takács O. 1, Leimeter 1, Illés 2, Dauda Board, Máté 1. Csere: Varga 1, Farkas, Tamás, Gyöngyössy

Vezetőedző: Petrovics Mátyás

Dunaújváros: Kasó – Menczinger 3, Gurisatti 2, Horváth, Slagter 1, Ziegler, Garda 1. Csere: Brávik, Vályi, Szilágyi

Megbízott edző: Szilágyi Péter

Fotó: Vizipolo.hu

Gy. Zs.

 

 

 

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek