2018 november 30.

Ötméteresek után a Ferencváros behúzta az Európai Szuperkupát

Nem született döntés a rendes játékidőben, de ötméteresek a Fradi javára billentették a trófeát.

Budapest, 2018. november 30. A kupagyõztes FTC-Telekom Waterpolo csapata örül a férfi Európai Szuperkupa FTC-Telekom Waterpolo - Olympiakosz mérkõzés végén a Komjádi uszodában 2018. november 30-án. MTI/Szigetváry Zsolt

MTI/Szigetváry Zsolt

A legutóbbi 19 kiírásban mindig az elsőszámú európai sorozat győztese diadalmaskodott, így tavaly is, amikor az FTC legnagyobb hazai riválisával, a Szolnokkal szemben maradt alul ötméteresekkel a vízilabdás “eurocsúcson”.

A zöld-fehérek most nem engedték ki a lehetőséget a kezükből, és 38 év után lett újfent szuperkupagyőztes.
A meccs hőse az olimpiai és világbajnok Varga Dénes volt, aki három mesteri találat mellett a büntetőjét is belőtte. Az ötméteresek dobásában mind a négy FTC-pólós betalált, az Olympiakosz részéről viszont ketten is rontottak.

Nagy küzdelem, kölcsönösen agreszív védekezés jellemezte a nyitányt, és bő öt percnek kellett eltelnie, mire megszületett az első gól, méghozzá az FTC ausztrál légiósa, Aaron Younger jóvoltából. Szinte rögtön egyenlített az Olympiakosz, majd az első szünetig maradt az 1-1.

A második játékrész parádés görög ejtéssel indult, mi több: míg a Fradi játékosai sorozatosan a kapufát találták el, az emberelőnyökkel jobban sáfárkodó ellenfél előbb 1-3-ra, majd Kállay Márk szerencsés, a kapufáról végre befelé “szédülő” lövését követően 2-4-re alakította az állást.

A nagyszünet után afféle egyszemélyes show-műsor keretében Varga Dénes vette kezébe a karmesteri pálcát: miután a szerb Stefan Mitrovic 3-4-re javította az eredményt, az FTC olimpiai és világbajnoka mesterhármast produkált, és csapatkapitányának köszönhetően 6-5-re átvette a vezetést a magyar együttes.

A negyedik negyedben Mitrovic látványos duplázása után az Olympiakosz visszazárkózott 7-6-ra. Sőt egy perccel a vége előtt a vendégek ki is egyenlítettek (7-7), és mivel több találat nem esett, jöhetett az ötméteres párbaj.
Ebben pedig a magyar együttes volt a jobb, míg a görögöktől ketten is hibáztak, az FTC részéről Varga, Vámos Márton, Younger és Kállay is betalált, így nyert, és háromszoros szuperkupagyőztessé lépett elő a Ferencváros.

Európai Szuperkupa:
FTC-Telekom Waterpolo – Olympiakosz (görög) 11-9 (1-1, 1-3, 4-1, 1-2) – büntetőkkel 4-2
Olympiakosz: Pavic – Mylonakis 1, Gennidounias 1, Fountoulis, Buslje, Mourikis 1, Gounas. Csere: Skoumpakis, Nikolaidis 2, Dervisis 2, Argyropuolus, Obradovic. Vezetőedző: Theodorosz Vlachos

FTC: Vogel – Vámos, Mezei, Jaksics, Younger 1, Varga D. 3, Mitrovics 2. Csere: Gór-Nagy, Kállay 1, Pohl, Német, Jansik Sz. Vezetőedző: Varga Zsolt

Budapest, 2018. november 30. A kupagyõztes FTC-Telekom Waterpolo csapata örül a férfi Európai Szuperkupa FTC-Telekom Waterpolo - Olympiakosz mérkõzés végén a Komjádi uszodában 2018. november 30-án. MTI/Szigetváry Zsolt

MTI/Szigetváry Zsolt

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek