2017 január 12.

Örök nyugalomra helyezték a szegedi vízilabda oszlopos tagját

Több százan, családtagok, barátok, ismerősök, kollégák és sporttársak vettek végső búcsút Molnár Lászlótól, az önkormányzat volt irodavezetőjétől, a szegedi vízilabda oszlopos tagjától csütörtök délután a Belvárosi temetőben.

molnarlaszlo01

(Fotó: Szeged.hu)

December végén váratlanul hunyt el Molnár László, Szeged Megyei Jogú Város Városüzemeltetési Iroda vezetője, a Szegedi Vízilabdacsapat elnökségi tagja, akit ma kísértek utolsó útjára a Belvárosi temetőben. Több százan vettek részt a szertartáson, az önkormányzat nevében Mózes Ervin címzetes főjegyző búcsúzott el volt munkatársától. Felelevenített, hogy Molnár László 2001-ben kezdett el dolgozni a városházán és az egyik legnehezebb, legszerteágazóbb, legsokrétűbb feladattal bízták meg: a városüzemeltetési iroda vezetésével. Szinte „minden hozzá tartozott”.

„Onnantól szálfa termete, egyenes tartása, ősz bajusza éppúgy tartozéka volt a hivatalnak, mint a harangtorony vagy a sóhajok hídja. Utóbbin gyakran közlekedett: sűrűn fel-feltűnt a főfolyosón, hóna alatt precízen összefogott iratokkal, aktákkal.” – idézte fel a múltat a főjegyző.

Az utolsó nagy projekt, amelyen dolgozott a város új uszodájának építése volt. Ezt szívügyének érezte, mivel maga is vízilabdázott. Mózes Ervin hangsúlyozta, az utódok tudni fogják, hogy ki volt Molnár László és milyen érdemei voltak a városban.

A vízilabda társadalom nevében Izsák Péter búcsúzott el Molnár Lászlótól. Felelevenítette, több mint 50 évig volt a magyar vízilabda társadalom oszlopos tagja, játékosként és később sportvezetőként. Először a Budapesti Honvéd játékosa volt, majd amikor tanulmányait Szegeden folytatta, ide is igazolt. Az aktív sportpálya futása befejezése után sem szakad el kedvenc sportágától, aktívan részt vett az egyesület életében és szinte nem volt olyan mérkőzés, ahol ne buzdította volna a medence partjáról a szegedi csapatot.

Molnár László 65 éves volt.

(szeged.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek