2018 április 27.

Orbán Viktor a Nemzetközi Úszószövetség vezetőivel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az Országházban látta vendégül a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) vezetőit, Julio C. Maglione elnököt és Cornel Marculescu ügyvezető igazgatót valamint Kemény Dénes a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is jelen volt.

Budapest, 2018. április 27. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök (j4) fogadja a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) vezetõit a Parlamentben 2018. április 27-én. Mellette Julio C. Maglione, a FINA elnöke (b4), Cornel Marculescu, a szövetség általános igazgatója (j2), Huszain al-Muszalam elsõ alelnök (b2), Sam Ramsamy, második alelnök (b3), Paolo Barelli, alelnök (j3), Pere Miro, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság igazgató-helyettese (b), valamint Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke, Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) örökös tiszteletbeli elnöke (hátul, b-j) és Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke (j). MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

(MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely)

A világkonferencián a sportág fejlődési lehetőségeit, kihívásait tekintik át, de szó lesz a szabályrendszer modernizációjáról is.

A miniszterelnökkel folytatott beszélgetésen – melyen részt vett Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke is – a FINA vezetői felidézték a tavalyi budapesti vizes vb eseményeit, amelyet az eddigi legjobb világbajnokságnak neveztek.

Elhangzott: Budapest nemzetközi sportfőváros, és kiválóan alkalmas további világszintű sportesemények megrendezésére.

Ennek megfelelően idén és a következő években is színvonalas versenyeknek örülhetnek az úszósportok magyarországi rajongói; júniusban nyíltvízi világkupa zajlik majd Balatonfüreden, októberben pedig Budapesten rendeznek úszó világkupa-versenyt. Jövőre junior úszó-világbajnokságnak ad otthont a Duna Aréna, 2020-ban pedig az úszók, vízilabdázók, szinkronúszók és műugrók Európa-bajnokságát rendezik meg a fővárosban.

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek