2020 január 23.

Önkritikus szerb értékelések az elvesztett Eb negyeddöntő után

Szavics szerint megérdemelten nyertek a spanyolok, Filipovics nem mutogatna senkire. Prlainovics, ilyen a sport.

A spanyolok a negyeddöntőben ötméteresekkel legyőzték a szerbeket. Ezzel véget ért a délszlávok pazar sorozata, hiszen 2012 óta ők nyerték a kontinenstornákat, zsinórban négyet.

A mérkőzés után így értékeltek a szerbek: 

Dejan Szavics, a szerbek kapitánya: Nagyon kemény játék volt. Jól kezdtük a mérkőzést, majd a spanyoloknak sikerült visszajönniük és tartani a ritmust, végül megérdemelten győztek.

Filip Filipovics, a szerbek csapatkapitánya: Nem akartuk, hogy ötméteresek döntsenek. A támadasunk ma nem működött. Ez nem tragédia, ilyen a sport nem nyerhetsz mindig. Szeretnék gratulálni a spanyoloknak. Idő kell, egy hónapja vagyunk együtt, a spanyol válogatott nagyrésze pedig a Barcelonetában játszik, jól ismerik egymást. Ma hiányzott támadásban sok jó lövés. Nem fogok ujjal mutogatni senkire. Fel fogunk áll és be fogjuk fejezni ezt az Eb-t.

Andrija Prlainovics, a szerbek játékosa: 5:3 és 6:4 után sikerült visszajönnünk, végül lehetőségünk volt arra, hogy átvegyük a vezetést, de nem volt elég türelmesek. Ha vezetni tudtunk volna, azt hiszem, más lett volna a vége – mondta a klasszis

Dusko Pijetlovics, a szerbek játékosa: Olyan sok kimaradt helyzetünk volt, hogy még most sem tudom megszámolni őket. Ez a sport, néha veszítenünk kell.

EMLÉKEZTETŐ:

Eb negyeddöntő:

Szerbia – Spanyolország 6-6 (2-1, 1-4, 2-1, 1-0, ötméteresek után: 3-4)
Gólszerzők: Mandics 3, Randjelovics 1, Csuk 1, Jakssics 1 ill. Perrone 2, Sanahuja 2, Granados 1, Fernandez 1

(Vaterpolovesti, LEN sajtószolgálat)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek