2020 június 23.

Olaszországban záporoznak a történetek Benedek Tibor légiós éveiről

Szinte minden játékostársának van egy története a legendáról.

Most Daniele Ruffelli, – a Lazio utánpótlás kordinátora – Tibor egykori játékostársa elevenítette fel, milyen volt, amikor megérkezett Rómába háromszoros olimpiai bajnokunk. 1996-ban 24 évesen érkezett az olasz fővárosba, miután megjárt két olimpiát és az Újpesttel megnyerte a BEK-et.

18 éves voltam a Lazioban játszottam – kezdte Ruffelli a wpdworld-com-nak – abban az időben nagyon kíváncsi voltam Benedekre. Rómában olyan fontos játékosok pólóztak, mint Igor Milanovic vagy Goran Radjenovic, de Tibor volt az egyetlen magyar. Hozzátette: amikor a Roma befejezte az edzést ő a vízben maradt és egyedül lőtt kapura. Emlékszem egyszer az edzőteremben Benedek elhaladt mellettem, megkérdezte, hogy milyen poszton játszom. Azt válaszoltam: kapus, de röviddel után rájöttem, hogy életem legnagyobb hibáját követtem el (nevet). Onnantól kezdve Tibor megkért, hogy maradjak a medencében a Roma edzései után és nekem lőtt kapura – mutatott rá.

Ruffeli elmesélte, hogy 30-40 percet maradtak még a vízbe tréning után és Benedek 100 lövést engedett el a kapujára. A nagy dolog az volt, hogy minden lövést úgy lőtt, mintha az olimpiai döntő utolsó mozzanata lett volna, elszántsággal és koncentráltsággal – hangsúlyozta az egykori kapus.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek