2016 március 31.

Olasz válogatott: Campagna frissített csapatán

Az olasz szövetségi kapitány, Alessandro Campagna kihirdette a trieszti kvalifikációs tornára csapatát. A szakvezető két változást eszközölt a belgrádi Eb-hez képest, sőt, egy újoncot is bedob a vízbe az olimpiáért… 

Waterpolo European Championships Zagreb 2010

Az olasz válogatott hazatért a négynapos spanyol edzőtáborból. A szövetségi kapitány, Alessandro Campagna pedig szűkített 16 fős keretén. A vasárnap kezdődő trieszti olimpiai kvalifikációs tornán nem lesz ott Niccolo Figari, Nicholas Presciutti és Massimo Giacoppo, utóbbi játékos a januári Eb-n ott volt. Azonban ismét visszakerült a csapatban Alessandro Vellotto, aki a budapesti Eb-n és a kazanyi vb-n is kerettag volt. Egy újoncot is bedob a vízbe Campagna, hiszen Alessandro Nora még nem szerepelt nagyobb eseményeken a válogatottban, most megkapja a bizalmat.

A keretben hét friss Olasz kupagyőztes is szerepel, hiszen ennyien vannak a Reccóból a csapatban. Az olasz válogatott vasárnap Kazahsztán ellen kezdi meg a küzdelmeket.

Az olasz válogatott trieszti kerete:

Stefano Luongo (Carpisa Yamamay Acquachiara), Marco Del Lungo, Alessandro Nora, Christian Presciutti, (Brescia), Fabio Baraldi, Alessandro Velotto (Canottieri Napoli), Matteo Aicardi, Michael Bodegas, Francesco Di Fulvio, Pietro Figlioli, Alex Giorgetti, Niccolò Gitto, Stefano Tempesti (Pro Recco).

A trieszti torna csoportjai:

A csoport: Oroszország, Szlovákia, Franciaország, Magyarország, Románia, Kanada

B csoport: Olaszország, Dél-Afrika, Spanyolország, Hollandia, Németország, Kazahsztán

A nyitónap, április 3., vasárnap:

13.50 Oroszország-Kanada
15.10 Franciaország-Magyarország
16.30 Szlovákia-Románia
17.50 Spanyolország-Hollandia
19.10 Dél-Afrika-Németország
20.30 Olaszország-KazahsztánHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek