2015 március 05.

Olasz házidöntő lesz az Euro Kupában!

Nem sikerült, sem a Mornarnak, sem a Steaua Bukarestnek nyernie az Euro Kupa elődöntőjének visszavágóján. Ez azt is jelenti, hogy a Posillipo és az Acquachiara fog összecsapni a másodikszámú európai kupaporond fináléjában.

posillipo01

(Fotó: federnuoto.it)

A 2002/2003-as szezonban fordult elő utoljára, hogy két olasz csapat vívta a finálét, akkor Brescia – Florentia döntőt rendeztek, most pedig a Posillipo és az Acquachiara fog egymásnak feszülni.

Az elődöntőben a Posillipo kettős győzelemmel jutott túl a román Steauán, a visszavágón kétgólos előnyére még rá tudott pakolni a nápolyi együttes és végül 16-11-es összesítéssel menetelt tovább. A másik dél-olasz együttesnek elég volt egy döntetlen a Mornar ellen, hogy bebiztosítsa továbbjutását, hiszen az odavágón négy góllal nyertek Perezék.

A finálé oda-visszavágós rendszerben fog zajlani, az első meccset március 28-án, még a másodikat április 11-én bonyolítják le.

Euro Kupa, elődöntők (visszavágók):

Posillipo – Steaua Bukarest 8-5 (3-1, 2-0, 2-2, 1-2) (Továbbjutott a Posillipo 16-11-es összesítéssel)

vezette: Schwartz,  Voevodin

Posillipo: Negri, Dolce, Briganti, Foglio, Klikovac, Radovic 1, Renzuto 1, Gallo 2, E. Russo, Bertoli, Mandolini 1, Saccoia 3, Caruso. Antrenor. Occhiello

Steaua Bucarest: Dragusin, Teohari 1, Gheorghe, Diaconu, Chioveanu 2, Busila, P. Filipovic, Nastran 1, Randjic 1, Robu, Ghiban, Goanta, Florea. Antrenor Angelescu

Gól/emberelőny: 1/5 illetve 3/7.

Mornar – Acquachiara 7-7 (1-1, 1-3, 3-2, 2-1) Továbbjutott az Acquachiara 22-18-as összesítéssel)

vezette: Koryzna, Stavridis

Mornar: Kacsic, Cagalj, Kragics, Corusics, Calics, Shiga, Zovics 2, Lusics, Burics 2, Gluhaics 1, Marealja 1, Ban 1, Anics

Acquachiara: Caprani, Perez 1, Rossi, Pasvalin 1, Scotti Galletta, Petkovics 1, Lanzoni 1, Marziali 1, LUongo 2, Valentino, Astarita, Gitto, LamogliaHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek