2014 augusztus 02.

Olasz Anna a férfiakat is megelőzte Lengyelországban

Olasz Anna nyerte a Lengyelországban rendezett Gdynia Úszó Maratont úgy, hogy még a férfimezőny legjobbját is megelőzte a 20.5 kilométeres versenyen.olasz anna

Edzője, Gellért Gábor beszámolója szerint remek főpróbát tartott a hónap közepén kezdődő berlini Európa-bajnokságra a LEN Európa-kupa-sorozatának tavalyi összetett győztese, aki a legjobbnak bizonyult a Balti-tenger 21 fokos vizében. A 20.5 kilométeres távon – amely voltaképpen a hatalmas tengeröböl átúszását jelentette – az utolsó 6 kilométer különösen nehéznek bizonyult, mivel 60-80 centis hullámok között kellett haladnia a mezőnynek.

Olaszt azonban ez sem zavarta, és több mint 7 perces előnnyel ért célba az előtt az amerikai Christine Jennings előtt, aki a múlt évben 6. lett a barcelonai vb 25 kilométeres távján, míg harmadik a német Ines Hahn lett. Érdekesség, hogy a magyar úszó 3:45 percet vert a férfiverseny győztesére, a lengyel Krzysztof Pielowskira.

Olasz Annának ez volt az utolsó megméretése a németországi Eb előtt, ahol a tervek szerint mindhárom egyéni számban rajthoz áll, azaz 5, 10 és 25 kilométeren is összeméri erejét a kontinens legjobbjaival.

MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.