2016 december 31.

Őket gyászoltuk 2016-ban!

Legendás alakok, nagy bajnokok mentek el…

Gyaszgyertya

Márciusban Tarics Sándor 102 éves korában elhunyt. A legidősebb olimpiai bajnokot kaliforniai otthonában, Belvedere-ben érte a halál, ahogy lánya, Linda írta a közösségi hálón: “édesapám békésen szenderült jobblétre”.

Ozorai Kornél is az idén ment el. A Budapesti Vízilabda Szövetség örökös tiszteletbeli elnökségi tagja, olyan kiválóságokat fedezett fel, mint Kósz Zoltán vagy éppen Tóth Frank.

Június végén elhunyt Bud Spencer is. A legendás filmcsillagról ki ne tudná, hogy vízilabdázott is, méghozzá az 1950-es Európa-bajnokságon 4. helyezett lett az olasz válogatottal.

Varga Gusztávtól is a nyáron búcsúztunk. A Ferencváros és az Újpest egykori bajnokcsapatának játékosa, csapatkapitánya életének 59. évében, hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt.

Elment Krieger György is. A 70-es években a Vasas meghatározó tagja volt. Csapó Gábor és Faragó Tamás fémjelezte együttesben játszott.

Október elején, igen fiatalon hunyt el a Tatabánya játékosa, Szolnok Réka 19 éves volt.

Az év utolsó hónapjában,  hetvenöt éves korában elhunyt, a magyar és az egri úszó-, vízilabda-sport jeles alakja, Katona József is.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek