2016 július 14.

Nyíltvízi úszó Eb – Orosz Ádám tizedik 25 kilométeren

Legjobb magyarként Orosz Ádám 10. lett 25 kilométeren a nyíltvízi úszók hoorni Európa-bajnokságának csütörtöki zárónapján, amelyen a versenyzőknek mindössze 17 fokos vízben kellett teljesíteniük a távot.

Balatonfüred, 2014. szeptember 5. Orosz Ádám a férfi 7,5 kilométeres versenyen a II. junior nyíltvízi világbajnokságon Balatonfüreden 2014. szeptember 5-én. MTI Fotó: Kovács Anikó

(MTI Fotó: Kovács Anikó /archív)

A magyar szövetség (MÚSZ) tájékoztatása szerint a másik két magyar induló, a világbajnoki és Eb-ezüstérmes Olasz Anna, valamint Székelyi Dániel nem fejezte be a versenyt, előbbi 20, utóbbi már 8 kilométer után úgy döntött, nem kockáztatja az egészségét a szokatlanul hűvös vízben.

Gellért Gábor szövetségi kapitány a MÚSZ közleményében azt mondta, Olasz Anna az ötödik-hetedik helyen haladt, de nem volt érdeminek nevezhető az úszása, csak szenvedett, majd az orvosok háromnegyed órán át melegítették a parton.

“Ment, próbálta, hátha kibírja, de amikor 20 kilométernél már lila-feketében játszott a szája színe, mondtam neki, hagyd abba, ennek így semmi értelme. Jövőre Balatonfüreden, a vb-n remélhetőleg sokkal melegebb vízben megint a régi önmagát adhatja. Most persze rettentően el van keseredve, azt gondolta, hogy olimpia nélkül majd ezen az Eb-n kárpótolja magát, de a hideg víz keresztül húzta a számításait” – nyilatkozta Gellért Gábor.

A magyarok csapatban Risztov Éva, Székelyi Dániel, Papp Márk összetételben bronzérmet nyertek szerdán, ezzel az Eb-pontverseny hatodik helyén zártak 19 résztvevő ország között. Risztov – a szám olimpiai bajnoka – múlt vasárnap 10 kilométeren harmadik lett, de pályaelhagyás miatt utólag kizárták, Székelyi kedden hetedikként, Olasz pedig tizedikként végzett az 5 kilométeres versenyben.

“Ezek a körülmények kevésbé feküdtek nekünk, de mese nincs, meg kell oldani, hogy ha legközelebb hidegben, hullámos vízben kell úszni, akkor is eredményesek legyünk. És persze nagyon bízom abban, hogy jövő nyáron, a hazai vb-n, Balatonfüreden ismét a régi formánkat hozzuk” – értékelt Gellért Gábor.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek