2019 június 09.

Női világliga: vereség az ausztráloktól – hatodik helyen zárt a csapat

A hatodik helyen végzett a magyar női vízilabda-válogatott a Duna Arénában zajló világliga nyolccsapatos szuperdöntőjében: Bíró Attila együttese a vasárnapi helyosztón 12-7-es vereséget szenvedett az ausztrál együttestől.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A torna utolsó magyar mérkőzésén több mint három percig nem esett gól, mindkét oldalon kimaradtak az emberelőnyök. A “csendet” végül az ausztrálok kapitánya, Rowie Webster törte meg, de a magyar csapat vezére, Keszthelyi Rita szinte azonnal válaszolt ötméteresből. Gurisatti Gréta szép lövésével előnybe került a házigazda együttes, majd egy gyorsan elvégzett szabaddobás után Tóth-Csabai Dóra növelte a különbséget. Egy perccel a negyed vége előtt felzárkóztak az ausztrálok.

Illés Anna találatával magyar szempontból jól indult a második negyed, de az ellenfél pillanatok alatt egyenlített, Keszthelyi azonban csakhamar kiszorított helyzetből óriási gólt lőtt. Az egyenlítés újra gyorsan érkezett, a nagyszünetre így döntetlennel vonultak el a felek.

A fordulást követően kissé lelassult és tanácstalanná vált a magyarok játéka, ezt az ausztrálok 3-0-s játékrésszel büntetették.

A záró felvonásban a magyarok nem is tudták megközelíteni riválisukat, akik még jobban elléptek és könnyedén nyerték a helyosztót.

Női világliga, 5. helyért:
Ausztrália-Magyarország 12-7 (2-3, 3-2, 3-0, 4-2)
Gólszerzők: Webster, Bishop, Gofers, Ridge 2-2, Halligan, Buckling, Steere, Bronte 1-1, illetve Keszthelyi 3, Tóth-Csabai 2, Gurisatti, Illés 1-1

A játéknap korábbi mérkőzésén:
a 7. helyért:
Kanada-Kína 13-10 (2-4, 4-2, 2-1, 5-3)

később:
a 3. helyért:
Hollandia-Oroszország 18:30
döntő:
Egyesült Államok-Olaszország 20.15

A győztes elsőként szerez indulási jogot a tokiói olimpiára.

Footó: MTI / vizipolo.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek