2017 január 21.

Női világliga – Megvan az olaszok kerete is

Fabio Conti is kihirdette a magyar-olasz találkozó előtt keretét. Egy nagy hiányzójuk akad, de még így is nagyon erős a csapat. 

olaszvalogatottconti

Az egyik legerősebb keretet választotta ki Fabio Conti (Fotó: wpdworld.com)

Tania Di Mario egészen biztosan hiányozni fog a keddi mérkőzésről. Az olaszok ásza a riói olimpia után visszavonult a válogatottól, de mint a sajtóban azóta lehet olvasni kacérkodik a visszatérés gondolatával.

A csapat az olimpián ezüstérmes válogatottra épül, ott vannak a jólcsengő nevek is, mint például Roberta Bianconi, Rosaria Aiello, Giulia Gorlero.

Az olasz kapitány egyértelműen kifejtette, hogy győzni jönnek Magyarországra. Igencsak parázs meccsre számíthatunk, hiszen egy győzelemmel nagy lépést tehet egyik válogatott a Szuperdöntő felé.

Bíró Attila, így nyilatkozott honlapunknak a találkozó előtt: A lányok jó formában vannak, múlt héten volt az Euroliga forduló ahol a bajnokság első három helyezett csapata, az UVSE, a Dunaújváros és a BVSC szerepelt. A Dunaújváros és az Újpest sikeresen vette az akadályokat, nagyon jól játszottak, utóbbiak mérkőzését személyesen is láttam Messinában. Remélem, hogy nyomot hagyott bennük, hogy két olasz csapatot a bajnokot és a másodikat is magabiztosan verték. Úgy gondolom, hogy jó esélyekkel indulunk itthon.” 

Az olaszok kerete a világliga mérkőzésre: 

Giulia Gorlero (N.C. Milano), Chiara Tabani (Sabadell), Arianna Garibotti (L’Ekipe Orizzonte), Elisa Queirolo, Laura Barzon, Alessia Millo (Plebiscito Padova), Federica Radicchi (Despar Messina), Rosaria Aiello (Despar Messina), Alessia Millo (Plebiscito Padova), Roberta Bianconi (Olympiakos), Giulia Emmolo (Olympiacos), Valeria Palmieri (L’Ekipe Orizzonte), Arianna Gragnolati (Rapallo Pallanuoto), Laura Barzon (Plebiscito Padova), Federica Lavi (Rapallo Pallanuoto).

Az olaszok elleni világliga-meccs magyar kerete:

Kapusok: Bolonyai Flóra (BVSC), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (UVSE), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Leimeter Dóra, Takács Orsolya (BVSC), Parkes Rebecca (Eger)

A női világliga magyaros programja: 

2017. január 24., kedd: 

20.00 Magyarország – Olaszország (M4 Sport, ÉLŐ)

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek