2015 január 26.

Női világliga: Kisteleki Dóra megsérült, Csabai Dóra az új játékos

Változás a franciák elleni, keddi világliga-mérkőzésre készülő magyar nő válogatott keretében. Kisteleki Dóra megsérült, helyére Csabai Dóra a behívott.

2013 noi valogatott01

Kedden 18.30-tól Franciaországgal találkozik a magyar női vízilabda-válogatott, méghozzá a nemrégiben elkészült győri Aqua Sportközpontban, amelyet gyakorlatilag ezzel a találkozóval avatnak fel. Először erről kérdezte a vizipolo.hu Merész András szövetségi kapitányt.

– Azt kell, hogy mondjam, az uszoda pazar, mindenki a csodájára jár, beleértve a franciákat, nagyszerű érzés lesz ott játszani a világliga-meccsünket – mondta el honlapunknak Merész András szövetségi kapitány.

– Mit várhatunk a mérkőzéstől?

Remélem, hogy sikert. Az elmúlt napokban háromszor is megmérkőztünk a franciákkal, az edzőmeccseken nem sok babér termett nekik. Sajnos azonban egy rossz hírről is be kell számolnom, Kisteleki Dóra egy edzés során, egy lábtempónál megsérült, biztos, hogy heteket kell kihagynia. Az oldalszalagjai sérültek, közelebbi diagnózissal egyelőre nem szolgálhatok, a délután folyamán derül ki, hogy kell-e műteni. A helyére Csabai Dórát hívtam be, mert a maradék tizenhárom játékos nem lett volna elegendő.

– Sok fiatal található a keretben.

– Igaz, de nem azért számolok velük, mert fiatalok, hanem mert már bizonyítottak. Kedden tétmeccset játszunk, tehát lehet ugyan óvatosan kísérletezgetni, de a holnapi nem olyan mérkőzés lesz, hogy ha nem sikerül, akkor sincs baj. Biztos vagyok benne, hogy mindenki odateszi magát, és a legjobbját fogja nyújtani.Már csak azért is, mert néhány hét múlva szűkítem a mostani, huszonkilences keretet, és a döntésem során olyan ötven-hatvan százalékban a válogatottban nyújtott teljesítményt veszem figyelembe, és csak harminc-negyven százalékban a bajnokikon mutatott formát.

20141027 noi valogatott edzes01

– Mennyivel könnyebbedett a helyzete így, hogy hazatértek a magyar bajnokságba a válogatottak?

– Legalább háromszor több edzést tudok így tartani. Most például egy héten át együtt tudtunk edzeni, amikor még külföldön szerepelt az a hat-hét játékos, erre nem volt lehetőség, klubjuk nem engedte el őket ilyen hosszú időre.

– Ágó Renáta révén új személyi edzővel dolgozik a válogatott. Változtak ezáltal az edzésmódszerek?

– Természetesen valamelyest igen. Renáta ráadásul személyre szabott edzésprogramot írt fel a lányoknak, arra az időre is, amikor éppen nincs meccs, és ők ezt szigorúan betartják. Idén világbajnokság lesz, jóval nehezebb év elé nézünk, mint tavaly, fontos, hogy amikor nekikezdünk a nagy munkának, június elsején ne a nulláról kelljen kezdeni a fizikai felkészülést.

Női világliga-csoportmérkőzés

Január 27 (kedd), Győr, Aqua Aréna, 18.30

Magyarország-Franciaország

Gy. Zs.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek