2015 május 04.

Női világliga: kialakult a mezőny Kínára

Az új-zélandi selejtezőtornán a nem európai válogatottak vetélkedtek egymással. Az amerikaiak szerezték meg a végső győzelmet, de az első öt helyezett egyaránt ott lehet Kínában, a szuperdöntőn.

auckand_usa win

A férfiak után a nőknél is kialakult a vízilabda világliga szuperdöntőjének nyolcas mezőnye. Az európai selejtezők után ugyanis lezárult az interkontinentális válogatótorna is, amelyről öt válogatott jutott ki a Kínában rendezendő eseményre. Ismeretes, hogy a magyar nemzeti csapat végül nem lehet ott Kínában, ugyanis csoportjában csak a harmadik helyen végzett. Kontinensünkről Olaszország, Oroszország és Hollandia szerzett jogot a részvételre.

Új-Zéland volt a házigazdája az Európán kívüli nemzetek selejtezőjének, amelyről végül az Egyesült Államok, Ausztrália, Kanada, Kína és Brazília harcolta ki a részévételt. A döntőben az Egyesült Államok ötméteresekkel bizonyult jobbnak Ausztráliánál. Az új-zélandi csapat vezetőedzője Bitó Attila volt.

Női vízilabda világliga, interkontinentális selejtezők

Az 1. helyért:

Ausztrália-Egyesült Államok 10-12  (3-3, 2-2, 2-3, 1-0, ötméteresek: 2-4)

A 3. helyért:

Kína-Kanada 7-9 (2-0, 1-2, 1-4, 3-3)

Az 5. helyért:

Brazília-Kazahsztán 7-4 (1-2, 1-0, 2-1, 3-1)

A 7. helyért:

Új-Zéland-Japán 13-10 (3-1, 3-5, 5-3, 2-1)

Végeredmény:

1. Egyesült Államok
2. Ausztrália
3. Kanada
4. Kína
5. Brazília
6. Kazahsztán
7. Új-Zéland
8. Japán

A torna válogatottja: Kami Craig (Egyesült Államok), Rowie Webster (Ausztrália), Makenzie Fischer (Egyesült Államok), Jihan Zsao (Kína), Krystina Alogbo (Kanada), Nicola Zagame (Ausztrália)

Legjobb kapus: Brooke Millar (Új-Zéland)

A szuperdöntőt Kína rendezi

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.