2014 december 16.

Női Világliga: Kétgólos vereség az olaszoktól

Női válogatottunk a világliga második fordulójában kétgólos vereséget szenvedett hazai pályán az olaszoktól. A mérkőzésen jól kezdtünk, az első negyedben három góllal vezettünk is, ám a harmadik nyolc percben átvette a talján csapat a vezetést és nem engedte ki a kezéből.

valog noi2

Az olaszok két változást eszközöltek az Eb-hez képest a mai világliga meccsünkre. Még nálunk több játékost is kicserélt Merész András a nyári együtteshez képest. Mi győzelemmel, még az olaszok döntetlennel hangoltak a mai találkozóra. Legutóbb a nyáron találkozott egymással a két együttes, akkor az EB bronzmeccsén mi győztünk.

Két perc sem telt el a mérkőzésből, máris 1-1 volt az eredmény. Először Tóth révén egy előnyt használt ki a válogatottunk, majd az ellentámadásból Cotti egyenlített. Keszthelyi azonban ismét hozzánk ragadta a vezetést, újra egy fórt vágott be azonnal, 2-1. A negyed közepére eggyel tudta növelni a csapat előnyét, amit a hajrára meg is őrzött. Az utolsó bő egy percben Máté Zsuzsanna révén már 5-2 volt az állás.

A második negyedben sorra dolgoztuk ki a helyzeteinket, de gólt nem lőttünk, pedig egyszer egy előnyt, majd egy ötöst is hibáztunk. Az olaszok pedig ezt kihasználták, kettőt is suhintottak és 5-4-re feljöttek. Ezek után Kisteleki Hanna rázta meg magát és ismét visszaállította a közte kettőt. A szünetig azonban jött Garibotti és 6-5 volt az állás.

A harmadik nyolc perc elején Kisteleki Hanna 7-5-re módosította az állást, ám ezek után Garibotti lőtt egy hatalmas gólt, majd Bianconi egalizált. Itt nem állt meg ellenfelünk, hiszen Emmolo révén először vezetett az olasz válogatott 7-8.

A záróakkordban nem sikerült egalizálni, mi túlhelyeztük Emmolo pedig behelyezte a lövését Kasó kapujába, így 9-7 volt oda. A folytatásban már többször három góllal is elhúzott a talján csapat, majd a végeredmény 11-9 lett.
Női Világliga, 2. selejtező forduló:

Magyarország – Olaszország 9 -11 (5-2, 1-3, 1-3, 2-3)

Magyarország: Kasó – Sikter, Kisteleki H. 2, Kisteleki D. 1, Szűcs 1, Takács 1, Hevesi, Keszthelyi 2, Tóth 1, Leimeter, Csabai, Máté 1 – Gangl
Vezetőedző: Merész András

Olaszország: Gorlero, – Radicchi, Garibotti 4, Queirolo, Motta, Aiello, Millo, Bianconi 3, Emmolo 3, Galardi, Cotti 1, Frassnetti, – Teani
Vezetőedző: Fabio Conti

Merész András: Nem tudom miért esett vissza a támadójátékunk.  Az első negyed rendben volt, utána pedig valami elromlott, jó volt a kapusteljesítmény is, de az olaszoknak jobb volt éppen annyival, hogy két góllal tudtak nyerni. Talán rágörcsültünk arra, hogy borzasztóan akarunk elől és védekezésben már nem maradt szufla.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek