2015 február 24.

Női világliga: Győzelem Oroszország ellen – Megmaradtak a szuperdöntős remények

Fordulatos és izgalmas találkozón van túl a magyar válogatott Oroszország ellen. A kecskeméti mérkőzésen egyetlen góllal győzött a Merész András vezette alakulat, és így életben tartotta a továbbjutási esélyeit.

noi valogatott - magyar-francia mti02

Fotó: MTI

Mindenki bevethető volt a behívottak közül a válogatottunkban, Tóth Ildikó is tudta vállalni a játékot betegsége ellenére. Majdnem telt ház fogadta a csapatokat Kecskemét, ahol az ellenfelünk a legerősebb keretével szállt vízbe. Legutóbb egyébként ötméteresek után kapott ki a csapat az oroszoktól.

Szépen játszottuk meg az első előnyt. Körbejárattuk a labdát, és Kisteleki Hanna megvárta még elsüllyed a kapus majd bebombázta. Nem tartott sokáig az előny, Ivanova marad üresen, 1-1. Ezek után is rendre mi szereztünk vezetést, a hajrára már 4-2 is volt ide, de Ivanova módosította az állást.

A második negyedben Czigány révén már 5-3 volt a különbség ekkor Prokofyeva hátára vette a csapatot kettőt is lőtt, sőt egy elpuskázott magyar előnyt ismét ő büntetett. Ezek után jött még egy-egy találat, majd a negyed utolsó másodperceiben Tankeeva révén 6-8 volt, de Keszthelyi találatával 7-8-al mehettek pihenni a csapatok.

A harmadik nyolc perc eleje nem a mi szájízünk szerint alakult, többször is az oroszok vezettek. A hajrá azonban a magyar csapaté volt. Keszthelyi duplájával közte Csabai góljával 12-10 volt ide. A záróakkordban már három gól volt a különbség. Ekkor az oroszok elkezdtek zárkózni, előbbi Ivanova majd Krimer hozta vissza egyre a vendégeket. Az utolsó másodpercekre is maradt izgalom, mikor egyenlítettek volna az oroszok, ha nem járt volna le a támadóidejük, így maradt a 13-12-es győzelem, amely életben tartotta továbbjutási esélyeinket.

Női Világliga, 4. forduló:

Magyarország – Oroszország 13-12 (4-3, 3-5, 5-2, 1-2)

Magyarország: Bolonyai – Czigány 1, Takács 2, Keszthelyi 5, Szücs 1, Kisteleki H. 2, Csabai 1 csere: Máté, Miskolczi, Tóth, Gurisatti, Csabai 1, – Kasó (kapus)

Oroszország: Karnaukh – Ivanova 2, Timofeeva 1, Tankeeva 1, Karimova 2, Prokofyeva 4, Serzhantova csere: Krimer 1, Zubacheva, Borisova 1, Grineva, Ryzhkova – Ustyukhina

Merész András a mérkőzés után: Minden elismerésem a lányoké Nagyot küzdöttek, voltak kimondottan jó egyéni teljesítmények is. Sokkal jobban örülök ennek az egygólos győzelemnek, mintha öttel nyertünk volna.  Jönnek az olasz, Olaszországban. Cseppet sem lesz egyszerű, más lesz, mint ez a találkozó.

A csoport állása:

A csoport

1. Oroszország 4 – 8 pont
2. Magyarország 4 – 7 pont
3. Olaszország 3 – 6 pont
4. Franciaország 3 – 0 pont

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek