2019 június 07.

Női világliga: fájó vereség – nem jutott a csapat a legjobb négybe

A hollandok jobbak voltak, tovább kell üldözni az olimpiai kvótát.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Jól kezdtünk, hiszen Szücs majd Gyöngyössy révén 2-0-ra elhúztunk, azonban az első negyedben Sevenich és Meggens egyenlített. A második nyolc percben a hollandok folytatták a gólgyártást, ők hatig mi pedig háromig jutottunk, 6-3. A fordulás után Csabai kettőre hozta fel a csapatot, de Keuning lövése a negyedben már a 9-5-ös állást jelentette. A hajrában Keszthelyi duplájával azonban feljöttünk 9-7-re. A záróakkordban Vályi lőtt egy szépet, 9-8, de még mielőtt szorosabb lehetett volna Stomphorst majd Wolves góljával ismét három volt közte. A vége 12-10 lett, így maradt az alsóház és nincs esély a tornán az olimpiai kvótát megszerezni.

Női világliga, negyeddöntő:

Hollandia – Magyarország 12-10 (2-2, 4-1, 3-4, 3-3)

Hollandia: Aarts – Megens 3, Genee, van der Sloot, Stomphorst 1, Rogge 2, Sevenich 2. Csere: Wolves 2, Keuning 1, Koolhaas, van der Kraats, Sleeking 1. Szövetségi kapitány: Arno Havenga

Magyarország: Gangl – Szilágyi 2, Parkes, Szücs 1, Illés, Keszthelyi 2, Vályi 1. Csere: Gurisatti, Horváth B., Gyöngyössy 3, Csabai 1, Garda. Szövetségi kapitány: Bíró AttilaHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek