2016 február 19.

Női világliga: Az olaszok erős kerettel készülnek ellenünk

Kedden már a negyedik fordulót rendezik meg a világligában. Fabio Conti nem viccel, nem kísérletezik, hanem erős keretet hívott be a magyar válogatott ellen.

Budapest, 2015. október 27. Csabai Dóra (b) és az olasz Teresa Frassinetti a nõi vízilabda világliga A csoportjának 1. fordulójában vívott Magyarország - Olaszország mérkõzésen a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2015. október 27-én. MTI Fotó: Illyés Tibor


MTI Fotó: Illyés Tibor

Egy győzelemmel megelőzné az olasz csapat a magyart a világliga-csoportban. Ezt jól tudják a taljánok is, ezért az Eb bronzérmes csapatát hívta harcba Fabio Conti az olasz válogatott szövetségi kapitánya.

Jelenleg két győzelemmel, – az egyik ötméteresek után – egy döntetlennel és egy vereséggel áll Bíró Attila csapata a második helyen. Az olaszok egy győzelemmel és két vereséggel – az egyik ötméteresek után – a harmadik pozícióban tanyáznak. A két együttes legutóbbi az Eb-n találkozott, ahol nagy győzelmet aratott a magyar válogatott.

Az olasz válogatott kerete:

Giulia Gorlero, Arianna Garibotti, Federica Radicchi, Rosaria Aiello (Despar Messina), Chiara Tabani (Mediostar Prato), Elisa Queirolo, Laura Teani (Plebiscito Padova), Tania Di Mario (L’Ekipe Orizzonte), Roberta Bianconi, Giulia Emmolo (Olympiakosz), Francesca Pomeri (Cosenza), Alexandra Cotti (Rapallo), Teresa Frassinetti (Bogliasco).

A női világliga 4. fordulójának programja: (február 23.)

A-csoport

20.00 Franciaország – Hollandia (Lille)

20.30 Olaszország – Magyarország (Navara)

Tabella: 1. Hollandia 9 pont, 2. Magyarország 5 pont, 3. Olaszország 4, 4. Franciaország 0 pont

B-csoport

19.30 Németország-Oroszország (Hamburg)

március 1.:

Spanyolország – Görögország (Sabadell)

Tabella: Oroszország 6 pont, Spanyolország 5 pont, Görögország 1 pont, Németország 0 pontHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek