2015 január 19.

Női világliga: a franciák következnek

Kedden elkezdi felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott a január 27-i, franciák elleni világliga-meccsre. A találkozónak a nemrégiben elkészült győri uszoda ad otthont.

20141027 noi valogatott edzes01

A mérkőzés hétfői, győri sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a magyar együttes szombattól készül Győrben a franciákkal, akikkel több edzőmérkőzést is játszik majd. Merész András szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, hogy győzelmet remél együttesétől, de nem becsülik le az ellenfelet, amely erős háttérrel rendelkezik, s több magyar játékos is francia csapatokban játszik. Hozzátette: a magyar keret minden tagja egészséges, ám a játékosok fizikai állapotát csak a felkészülés ideje alatt ismeri majd meg.

Horváth Anna, a válogatott kapusa elmondta, győri születésűként különleges lesz majd hazai pályán játszania, s ezért izgul is a meccs miatt. Hozzátette, a franciák az utóbbi években sokat erősödtek, ezért nem becsülik le őket. Fekete Dávid, Győr alpolgármestere úgy fogalmazott, hogy az Aqua Sportközpontnak a január 27-én, 18.30 órakor kezdődő mérkőzés lesz a nemzetközi nyitánya. A 3,2 milliárd forintból épült sportközpontot tavaly decemberben adták át.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Bolonyai Flóra (Hungerit-Szentes), Horváth Anna (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló).
Mezőnyjátékosok: Takács Orsolya, Kisteleki Dóra, Máté Zsuzsanna (mindhárman BVSC-Wáberer Hungária-Zugló), Bujka Barbara, Miskolczi Kitti (mindketten Hungerit-Szentes), Menczinger Kata, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta (mindannyian Dunaújvárosi Főiskola), Czigány Dóra, Ráski Lilla (mindketten ZF-Eger)
Tartalékok: Doroszlai Vanda, Leimeter Dóra (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló).Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek