2014 augusztus 15.

Női Világkupa: Nem sikerült az elődöntőbe jutnia a válogatottnak

Nem jutott be az elődöntőbe női válogatottunk a Világkupán. A mai mérkőzésen Kína két góllal jobbnak bizonyult a csapatnál…
A Merész András irányította válogatottnak nem sikerült bejutnia a legjobb négy közé a Világkupán.

2014 noi vilagkupa03A mai napon lányaink Kína ellen két góllal kikaptak, így most az ötödik hely a cél az Oroszországban zajló viadalon.

Mindkét együttesnek rögös volt az útja ideáig, hiszen a kínaiak egy góllal megverték az oroszokat a nyitónapon, míg héttel kikaptak a spanyoloktól, a gruppettóbeli  zárótalálkozójukon magabiztosan verték Szingapúrt. A mieink az ausztráloktól és az Egyesült Államoktól szenvedtek vereséget, de Dél-Afrikát magabiztosan verték.

A találkozó első negyedében egy góllal vezettek a kínaiak, míg a nagyszünetre ez kettőre hízott. A fordulás után már 7-4-es előnyt dolgozott ki ellenfelünk, de az utolsó negyedre 7-6-ra még feljöttünk, de aztán a találkozó utolsó szűk egy percében a három gólig jutó Zhao eldöntötte a mérkőzést.

Holnap nagy valószínűséggel Szingapúrral találkozunk. A papírforma azt mondatja, hogy simán győzünk, akkor viszont az utolsó napon az ötödik helyért játszhatunk.

Világkupa, az első negyeddöntő eredménye:

Kína – Magyarország 8-6 (2-1, 2-1, 3-2, 1-2)
vezette: Marie-Claude Deslieres (kanadai), Alexey Krapivin (orosz)

Gólszerzők:  Zhao 3, Sun 2, Song 2, Zhang 1 illetve Tóth 2, Keszthelyi 2, Kisteleki 1, Takács 1

Gól/emberelőny:  1/12. illetve 2/10.
Ötméteres: –

További mai program:

Spanyolország (1A) – Dél-Afrika (4B)

Szingapúr (4A) – USA (1B)

Oroszország (3A)- Ausztrália (2B)

 

Fotó: Russel MckinnonHozzászólás jelenleg nem lehetséges.