2014 július 20.

Női válogatottunk csoportmásodikként ment tovább – Oroszország következik

Fölényesen győzött a női válogatottunk az utolsó csoportmeccsén. A britek után az egyeneskieséses szakaszban az orosz válogatott következik kedden.2014 7nap02

Az már korábban eldőlt, hogy csoportelső nem lehetünk, hiszen a hollandok 100%-os mérleggel zárták csoportunkat. Merész András-lányainak így marad a második hely és az egyeneskieséses szakaszban Oroszország jön.

Az első negyedben, bár még vezetett Craik találatával a brit csapat, gyorsan megfordítottuk a találkozót. Keszthelyi szórta a gólokat, háromig jutott, amikoris átadta Csabainak majd ő Bujkának a stafétát. A másik oldalon Francesca Clayton taéálatával 5-2-vel mehettünk pihenni. A második negyedben Keszthelyi ismét parádézott, már ötnél járt, az előző szezonban a Cataniában játszó válogatottunk. Tóth Ildi is megszerezte az első gólját, nem is akárhogy, hiszen gyönyörű ejtést mutatott be, ezzel 8-3-al fordulhattunk. A harmadik negyedben sem változott a játék képe, négyet is vágtunk, a brit kapuba.

2014 7nap03

Antal kezdte meg a gólgyártást a negyedben, majd jött Bujka, ő duplával jelentkezett ebben a negyedben, míg Szücs Gabriella is beköszönt. A negyedik negyedben már csak az volt a kérdés, hogy meglesz-e a közte tíz, végül meglett, sőt, az utolsó másodpercekben Keszthelyi beküldte a hatodik találatát is a kapuba, így 16-5 lett a vége. Folytatás Oroszország ellen.

Nagy-Britannia – Magyarország 5 – 16 (2-5, 1-3, 1-5, 1-3)

Gólszerzők: Gibson-Byrne 2, Temple-Craik 2, Clayton 1 illetve Keszthelyi 6, Bujka 4, Tóth 2, Csabai 1, KIsteleki H. 1, Szücs 1, Antal 1

„Játékban kellett maradni, hiszen a mérkőzés előtt már tudtuk, hogy maximum másodikak lehetünk, ez pedig azt jelenti, hogy két nap múlva újra játszani kell, mégpedig élet-halál meccset – nyilatkozta Merész András az M1-nek a 16–5-ös győzelmük után. – Igyekeztünk olyan taktikai húzásokat alkalmazni, amelyek például az egyéni képességbeli különbségeket kidomborítják a két csapat között, ezért játszottunk sokat szoros emberfogással. Gyakoroltunk is, hiszen ezt a forgásos zónát eddig nem játszottuk. Az emberelőnyöket is gyakoroltuk, mert azok meg nem mentek be, ott lehetett variálni rendesen. Valaki azt mondta a mérkőzés előtt, hogy milyen jó lenne, ha a lányok élveznék a meccset. Nem tudom, hogy élvezték-e, de én azt mondtam, hogy nekünk elsősorban nyernünk kell. Hogy mennyire élvezzük, az más kérdés, de szerintem a győzelmet mindenki élvezi.”

A csereként beálló Gangl Edina szerint nagyszerű érzés, hogy ilyen sokan szurkolnak nekik, de igyekezniük kell csak magukra és a játékra figyelni: „Ki kell zárnunk a külvilágot. Nagyon jó érzés, hogy ennyien szurkolnak, csak a hangjukat halljuk, nagyon jó az atmoszférája az uszodának, rengeteg ember van, akiktől sokat kapunk, de nem szabad foglalkozunk velük.”

Mai eredmények:

Oroszország – Franciaország 18 – 6 (4-1, 6-3, 3-2, 5-0)

Hollandia – Görögország 9 – 7 (3-1, 3-2, 2-3, 1-1)

Olaszország – Spanyolország 8-12 (1-4, 2-4, 3-3, 2-1)

Hollandia és Spanyolország már elődöntős. Kedden az orosz válogatottal játszunk a legjobb négy közé jutásért.

Fotó: SzBHozzászólás jelenleg nem lehetséges.