2017 július 24.

Női válogatottunk az elődöntőért játszik a vb-n!

Pazar nap elé nézünk a vízilabdásoknál. Lányaink Kanada ellen ugranak vízbe a vb-n, ami izgalmas találkozónak ígérkezik, csak úgy, mint az összes negyeddöntő. 

Budapest, 2017. július 20. A magyar válogatott játékosai a nõi vízilabdatorna C csoportjában játszott Magyarország - Hollandia mérkõzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 20-án. A magyar válogatott 10-8-ra gyõzött, és csoportelsõként közvetlenül a negyeddöntõbe jutott. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

(MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Két éve Kazanyban a kilencedik helyet szerezte meg a csapat, de ha a kanadai meccset megnyeri a válogatott ismét éremért játszhat, mint 2013-ban Barcelonában. Utoljára a dobogóra tavaly állhatott fel a csapat mikor az Eb-t megnyerte, míg a legutóbbi világversenyen negyedik helyezett lett, az olimpián és a világligán egyaránt.

Érdekesség, hogy mai ellenfelünkkel idén egyszer már találkozott a csapat, a kanadaiakkal a világligán mérte össze erejét a válogatottunk. A csoportmeccsek során a rendes játékidő döntetlenje után, ötméteresekkel nyertek a juharlevelesek.

A negyeddöntők egyébként pikáns párosításokat kínálnak, elég csak az olasz-orosz vagy a görög-spanyol meccsekre gondolni, így ma sem fogunk unatkozni a vb-n.

A vb programja: 

Július 24., hétfő

Helyosztók:
9.30 Dél-Afrika – Kazahsztán
10.50 Brazília – Japán
12.10 Új-Zéland – Hollandia
13.30 Kína – Franciaország

Negyeddöntő:
14.50 Olaszország – Oroszország
16.10 USA – Ausztrália
20.30 Magyarország – Kanada
22.00 Görögország  – SpanyolországHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek