2014 augusztus 07.

Női válogatott: Parádés győzelmet arattak lányaink a szentesi uszodaavatón

Női válogatottunk jól hangolt a jövő héten kezdődő Világkupára. A szentesi uszodaavató mérkőzésen, Merész András-lányai  hét góllal verték az ausztrálokat.2014 eb11nap01
A magyar válogatott a világliga felkészülés részeként az ausztrálokkal játszott barátságos mérkőzést, ráadásul Szentesen, ahol az új fedett uszodát ezzel a találkozóval avatták fel.

Nehezen indult be a gólgyártás a mérkőzésen, hiszen a negyed derekáig nem született találat, ekkor Mcghie rezgette meg a hálónkat. Egy perc sem telt bele rögtön jött az egyenlítőtalálat, Kisteleki Hanna révén. A hajrá a miénk volt 2-2-ig még tudták tartani az ausztrálok magukat, ezek után Keszthelyi, Antal majd Takács is bevert egyet, így 5-2-es magyar vezetéssel ért véget az első negyed.

A második negyedben még eggyel tudta növelni a csapat előnyét, Kisteleki Hanna találatával már 6-2 volt az állás. A nyolc percben csak ez egy egy gól született, így négygólos előnnyel mehetett pihenni a magyar együttes.

A harmadik negyed elején Bujka centertalálatával már 7-2 volt az állás, ezek után egy-egy büntető révén már 8-3 állt az eredményjelzőn. A záróakkor előtt még Zoe és Antal is betalát, így öt gólos előnnyel mehetett a válogatottunk szusszanni.

Az utolsó negyedben még kettővel sikerült növelni az előnyt, így fölényesen hét góllal verték az ausztrál csapatot a lányok.

Magyarország – Ausztrália 12-5 (5-2, 1-0, 3-2, 3-1)
Gólszerzők: Kisteleki Hanna 3, Bujka 3, Antal 2, Szücs 2, Takács 1, Keszthelyi 1 illetve Knox 1, Webster 1, McGhie 1, Arancini 1, Gofers 1

Merész András, a női válogatott szövetségi kapitánya: Plusz motiváció az új uszoda és a teltház volt, valamint egy jó másfél órával a mérkőzés előtt Sipos Edit szobrát koszorúztuk meg, ez is jelentett némi plusz töltetet a lányoknak, hiszen sokan nagyon jó kapcsolatot ápoltak vele. Az ausztrálok megverni akár ennyivel is nagy teljesítmény, valamint nagyon örültem a friss játékosok beilleszkedésének a csapatba – fogalmazott a szakvezető a Digi Sportnak.

A Világkupa jövő héten kezdődik, Oroszországban Hanti-Manszijszkban.

A magyar női válogatott Világkupa kerete:

Kapusok: Gangl Edina, Kasó Orsolya

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Illés Anna, Menczinger Kata, Hevesi Anita, Czigány Dóra, Kisteleki Hanna, Takács Orsolya, Szücs Gabriella, Keszthelyi Rita, Tóth Ildikó, Bujka Barbara

A Világkupa csoportbeosztása:

A csoport:

Spanyolország, Oroszország, Kína, Szingapúr

B csoport:

USA, Magyarország, Ausztrália, Dél-Afrika

 

Fotó: SzBHozzászólás jelenleg nem lehetséges.