2015 október 13.

Női válogatott: Megkezdődött a munka – Az újrakezdés varázsa

Elkezdték a lányok a munkát a közeljövő nagy világversenyeire. Kezdik a világligával, majd folytatják az Eb-vel, de már mindenkinek az olimpia és az odavezető út lebeg a szeme előtt.

noivalogatottedzes20151008

“Lépcsőfokról-lépcsőfokra kell haladni” – ahogy Bíró Attila fogalmazott honlapunknak. A tegnapi napon pedig elkezdett lépkedni női válogatottunk ezen a képzeletbeli úton. A szövetségi kapitány 20 fős keretével megkezdte a munkát, a világligára, az Európa-bajnokságra és – remélhetőleg az olimpiára. Az első benyomások csak pozitívak, mindkét fél részéről. A kapitány is és a lányok is várták már az első találkozót.

Somhegyi Noemi02Nem volt ezzel másként Somhegyi Noémi sem, aki két év után kapott újra behívót: Rettentően örültem, mikor szeptemberben megkeresett a szövetségi kapitány, hogy adna még egy esélyt. Ilyen lehetőséget nem is szabad kihagyni. Nincs panasz a légkörre sem, mint ahogy a csapattársakra sem, akik örömmel fogadták a régi-új játékost, és mint mondta rögtön elkezdtek beszélgetni:  Abszolút jó a légkör, a csapategységre soha nem volt, és most sincs panasz. A csapattársak nagyon jól fogadtak, két éve már nem játszottam velük, de a beilleszkedéssel nem volt gond. Nagyon fárasztó volt az első nap, konditermi edzés és szintfelmérő is szerepelt a programban. A saját és a csapat esélyeit így látja:  Úgy érzem, a legegyszerűbb út az lenne, ha megnyernénk az Eb-t és kijutnának az olimpiára. Ha ez nem sikerül még van egy sanszunk a kvalifikációs tornán. Óriási harcok fognak dúlni centerposzton. Erős riválisaim vannak (Bujka Barbara és Tóth Ildikó – a szerk. megjegyzése). Vért fogok izzadni azért, hogy bekerüljek az utazó keretbe. Remélem, hogy sikerül.

2014-Takacs-Orsi-949x1024 vagottTakács Orsolya már a hatodik kapitánynál kerettag. Merész Andrásnál pedig csapatkapitány is volt, ő így látja a mostani újrakezdést.: “Minden olyan első napos volt még. Délelőtt még egy általános megbeszéléssel, aztán délután belevágtunk abba a részbe, hogy milyen állapotban vagyunk. Feldob mindenkit az új légkör. Nem voltak elvárásaim az új kapitánnyal szemben. Magammal szemben már inkább, hiszen a legjobbamat szeretném nyújtani most is. – fejezte be.

A női válogatott első meccs október 27-én lesz Olaszország ellen.

A női válogatott kerete a háromnapos összetartásra:

Kapusok: Bolonyai Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (UVSE), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi (Dunaújváros), Illés Anna, Kisteleki Dóra, Leimeter Dóra, Takács Orsolya (BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)

Sz. B.

Fotók: vizipolo.hu

Kapcsolódó cikkek