2016 június 14.

Női válogatott: Ausztria után, Egyesült Államok előtt

Női Európa-bajnok válogatottunk már túl van egy ausztriai edzőtáboron, most itthon készül az olimpiára, de már a lelki szemek előtt az amerikai túra lebeg. 

noivalogatott20160601

A csapat az edzés után (Fotó: vizipolo.hu)

Festői környezetben, a Budaörsi uszodában edzettek ma délelőtt a lányok, ahol a tréning után átadták ünnepélyes keretek között a komplexum új szauna helységét.

noivalogatott20160602Bíró Attila szövetségi kapitányt a felkészülés első állomásáról, az osztrák túráról kérdeztük: Heilgenburgban 1300 méter magasan kezdtük el a felkészülést. Főleg szárazföldi munkákat végeztünk, ami testébresztő futást jelent, konditermi edzésekkel és irányított szabadprogrammal, ami 6-7 km-es túrákat jelentett, de volt sziklamászás is, természetesen komoly óvintézkedések mellett. Az elsőszámú cél az volt, hogy a csapategységet újra összekovácsoljuk, hiszen a bajnoki döntő után ez meg lett tépázva. Mostmár kezdenek kisimulni a ráncok. Bízom benne, hogy az elkövetkezendő egy-két hétben már nem is lesz. – a következő állomásról pedig eképp nyilatkozott a szakvezető – Úgy gondolom, az amerikai edzőtábor nagyon fontos lesz. A világ legjobb csapatáról beszélünk, a londoni olimpia óta nem kapott ki, egy világverseny kivételével az összeset megnyerte a válogatott. A jobbtól nem szégyen tanulni. Jobbnak érzem őket, nemcsak azért mert pár napja nyerték meg a világligát, hanem már három éve ebben a felállásban játszanak, viszont azért megyünk Amerikába, hogy felnőjünk a feladathoz, és az olimpián legyőzzük őket. 

A lányok jövő héten veszik Amerika felé az irányt, ahol három mérkőzést is fognak játszani Adam Krikorian együttesével. Július közepén pedig a BENU Kupán a nagyérdemű is láthatja a csajokat itthon, majd az ausztrálokkal készül tovább az együttes. Július végén pedig utazik az olimpiára a válogatott.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek