2016 február 07.

Női Ob I: Sima BVSC siker Dunaújvárosban

Idegenben tudott győzni a BVSC a Dunaújváros ellen, a női Ob I hétvégi rangadóján.

bvsc

Beérte pontszámban a BVSC az UVSE-t, bár eggyel több meccset játszott Petrovics Mátyás alakulata. Ma a Dunaújvárost verte a zuglói csapat könnnyedén. A vendégeknél Kisteleki Dóra és Illés Anna volt a legeredményesebb játékos három-három góllal. A mérkőzés elején már elhúzott a BVSC, és előnyét egészen az utolsó nyolc percig tudta növelni a gárda, ekkor kiengedett egy kicsit és 9-3-ról, 10-5-re kozmetikáztak a hazaiak.

Női Ob I., 8. forduló:

Dunaújvárosi Főiskola-Maarsk Graphics-BVSC-Zugló-Diapolo 5-10 (2-4, 0-2, 0-3, 3-1)
Gólszerzők: Menczinger, Ziegler, Somhegyi, Gurisatti, Horváth B., illetve Kisteleki D. 3, Illés A. 3, Tamás 1, Leimeter 1, Gyöngyössy 1, Takács 1

Petrovics Mátyás, a BVSC edzője a bvscvizilabda.hu-nak: Jó döntésnek bizonyult, hogy egy héttel elhalasztottuk ezt a mérkőzésünket. Látva a múlt heti férfi bajnokikat, abból indultunk ki, hogy a kéthónapos szünet után az alaptaktikánkat játsszuk csak, a lehető legprecízebben. A héten napról-napra raktuk össze a játékunkat, szépen álltak össze a mozaikok. Ezzel a felfogással álltunk a mai meccshez és meg is lett az eredménye. Nagyon kemény fizikális csata zajlott az egész találkozón, amelyben gyorsan elhúztunk, így többet tudtam cserélni, ezáltal jobban bírtuk ezt erővel. Sok egy- egy elleni csatát nyertünk és mindig a legjobbkor találtunk be. Ezzel a 3.negyed végére el is dőlt a meccs. A záró szakaszban okosan tartottuk az eredményt, így 4 év után nyertünk újra, nagy riválisunk otthonában. Ráadásul taktikailag sem kellett túlságosan “kitárulkoznunk”. És ezzel az is biztossá vált, hogy a 2.- nál rosszabb helyen nem végezhetünk az alapszakaszban. A jövő héten újabb rangadók várnak ránk, arra koncentrálunk innentől. Gratulálok a csapatomnak ehhez a rendkívül intelligens játékhoz!

Tabella: (női Ob I., felsőház)

1. UVSE 21 pont
2. BVSC 21 pont
3. Dunaújváros 10
4. Szentes 9 pont5. Eger 7 pont
6. Szeged 0 pontHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek