2015 május 12.

Női Ob I: ötméteresek után dunaújvárosi bronzérem

Izgalmas mérkőzést vívott egymással a BVSC és a Dunaújváros a női bajnokság bronzpárharcában. Az első meccs újvárosi győzelme után a második döntetlent hozott, ötméteresekkel pedig a Dunaújváros bizonyult jobbnak, így besöpörte a 3. helyet.IMG_1098

A Dunaújváros 15-10-re nyerte a két győzelemig tartó bronzcsata első felvonását odahaza, így némi előnnyel készülhetett a fővárosba. A játékvezető inzultálása miatt három találkozóra eltiltott edzője, Mihók Attila még nem ülhetett le a padra, így az ob I/b-t vezető Miskolc vezetőedzője, Szilágyi Péter helyettesítette, akárcsak az belső találkozón. Szilágyi lánya a csapat tagja, innét a kötődés.

IMG_1095

A lelkes hazaiak mindenesetre nagy elánnal kezdték a mérkőzést, és támogatóik is akadtak, ugyanis szép számmal jelentek meg a szurkolók a Szőnyi úton. Szép számmal és igen lelkesen, hangosan biztatva a zuglói együttest.

Slagter révén a vendégek szereztek előnyt, Illés egyenlített, aztán felváltva potyogtak a gólok. Feltámadt a dunaújvárosi szurkolótábor is, és kifejezetten élvezetes, izgalmas meccsnek lehettünk tanúi. Félidőben 6-5 volt a zuglóiaknak, ezután azonban Gurisatti előnyből egalizált, majd Garda egy némileg szerencsés góllal (a visszapattanót juttatta a hálóba) a vendégekhez terelte az előnyt. Máté egyenlített, majd a Dunaújváros kihagyott egy büntetőt – korábban a BVSC is megtette ugyanezt. Ezúttal Garda volt az elkövető. Már csak három perc volt hátra, amikor kapufát értek el a vendégek, majd Kasó védett. Doroszlai is hárított, Kisteleki a kapufára emelt, így jöhettek az ötösök.

Ebben a vendégek voltak jobbak, így megszerezték a bronzérmet.

Női Ob I, a 3. helyért

BVSC Zugló .- Dunaújvárosi Főiskola 7-7 (3-2, 3-3, 0-2, 1-0) – ötméteresekkel 10-11

Szőnyi út, Laky uszoda, 300 néző

Vezette: Mucskai, Székely

BVSC: Doroszlai – Kisteleki D., Takács O. 1, Leimeter 1, Illés 2, Dauda Board, Máté 1. Csere: Varga 1, Farkas, Tamás, Gyöngyössy

Vezetőedző: Petrovics Mátyás

Dunaújváros: Kasó – Menczinger 3, Gurisatti 2, Horváth, Slagter 1, Ziegler, Garda 1. Csere: Brávik, Vályi, Szilágyi

Megbízott edző: Szilágyi Péter

Gól/büntető: 0/1 ill. 0/1

Kipontozódott: Leimeter, Máté ill. Garda

A párharc vége: 2-0 a Dunaújvárosnak.

Fotó: Vizipolo.hu

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek