2016 május 14.

Női Ob I: megvédte címét az UVSE

A döntő harmadik meccsén alaposan megnehezítette a Dunaújváros az UVSE dolgát. A rendes játékidő nem hozott döntést. Az ötméteresek azonban a liláknak sikerültek jobban, így címet védtek Keszthelyiék.

2016bajnokuvse

Lezárja az UVSE a párharcot vagy szépít a Dunaújváros?

Az első negyedben villámrajtot vett az UVSE, háromszor is rezgett a vendég háló, Kuna duplájával majd Keszthelyi találatával már 3-0 volt az állás. A második nyolc perc derekán már csak egy volt közte, azonban a nagyszünetben visszállt a közte három, Keszthelyi kétszer is beköszönt, így 5-2 volt a hazaiaknak.

A fordulás után sem változott semmi, nem tudott közelebb jönni a Dunaújváros a címvédőhöz. Sőt, Tóth révén már négy is volt az UVSE előnye, de ezen faragott Szilágyi. A három gól maradt a záróakkord kezdetéig, 7-4. A negyedik negyedben nem engedték magukat az újvárosiak, három perc alatt ragasztottak kettőt Gangl kapujába, 7-6. Sőt, másfél perccel a vége előtt előnybe került a vendég gárda 8-7-es állásnál. Mihók Attila ekkor időt kért, de Gangl kitornázta Slingi lövését. Az ismételt emberelőnyt Szilágyi bevágta, így 8-8 volt az eredmény. Ezek után az UVSE került fórba, kétszer is, de helyzeteit elpuskázta, így jöhettek az ötméteresek.

A hirtelen halált az lilák bírták jobban, 4-2-re is győzött Áts Bertalan csapata, mely így megvédte címét.

Női Ob I., döntő (harmadik mérkőzés):

UVSE – Dunaújváros 8-8 (3-0, 2-2, 2-2, 1-4) ötméteresek után: 4-2
Gólszerzők: Keszthelyi 3, Tóth 2, Csabai 2, Antal 2, Szűcs 1 ill. Menczinger 3, Szilágyi 2, Gurisatti 1, Brávik 1, Garda 1, Vátyi 1, Mchunu 1

Áts Bertalan, az UVSE vezetőedzője: Jobb az érzés, mint egy évvel ezelőtt, mert a Bajnokok Ligája is jobban sikerült, több munka van ebben az eredményben mint a tavalyiba. Gratulálok a lányoknak és köszönöm az egész éves munkájukat.

Mihók Attila, a Dunaújváros vezetőedzője: A hit mind a három mérkőzésen megvolt. Az első két meccsen a végják nem ment, ma ez megvolt. Az ötmétereseknél nem voltunk eléggé higgadtak és bátrak.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek