2016 április 20.

Női Ob I: meglepte a Dunaújváros a BVSC-t

A női Ob I elődöntőjében az újvárosi gárda némi meglepetésre elvette a BVSC pályaelőnyét. Mihók Attila csapata három góllal is nyerni tudott a vasutas gárda vendégeként.

Vizilabda

Előnyben az újváros!

Az alapszakaszban a BVSC mind a kétszer jobbnak bizonyult az újvárosiaknál, de ez már a múlt. A szőnyi útiak Olaszországban, míg Mihók Attila csapata, Szerbiában és Görögországban készült az elődöntőkre.

Gólgazdagra sikerült az első negyed, kilenc találat is született. A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, Illés és Leimeter emberelőnyös góljával már 2-0-ra elhúztak. A hajrára megtartotta a vasutas gárda a közte kettőt, de Garda révén zárkózott az újvárosi együttes, sőt Horváth egy szép kapásgóllal már 4-4-re módosította az eredményt, azonban az utolsó másodpercekben Skiter ismét a BVSC-hez ragadta a vezetést. A második nyolc percben Garda találatával majd Gurisatti góljaival már 5-7-re fordítottak a vendégek. Támadásban és védekezésben is remekelt az újvárosi gárda, 5-8 után Petrovics Mátyás kapust cserélt, de a nagyszünetben maradt ez a különbség.

A fordulás után kétgólosra apadt a vendégek előny, de Menczinger majd a negyed derekán Horváth gólja az eddigi legnagyobb különbséget jelentette a találkozón, 10-6. A záróakkord előtt Skiter háromra faragta a BVSC-s hátrányt, 8-11. Az utolsó negyedre feljavult a hazai csapat védekezése, visszajött a kapuba Doroszlai is, de elől nem akartak összejönni a gólok, mígnem ismét jött Skiter, 9-11. A végén még próbált kapaszkodni a vasutas gárda, de Vályi Fanni “elnézős” találata kialakította a 9-12-es végeredményt, folytatás vasárnap.

Női Ob I., elődöntő: 

BVSC-Zugló – Dunaújváros FVE 9-12 (5-4, 0-4, 3-3, 1-1)

Doroszlai – Illés 3, Kisteleki 1, Takács, Skiter 3, Leimeter 1, Gyöngyössy 1 csere: Farkas, Tamás, Oravecz, Kele, Varga, Máté – Horváth

Kasó – Szilágyi, Menczinger 1, Gurisatti 3, Horváth 3, Garda 2, Somhegyi csere: Huszti, Brávik, Ziegler 1, Vályi V. 1, Mchunu, Vályi F. 1,  – Lekrinszki

Petrovics Mátyás, a BVSC vezetőedzője az M4 Sport-nak: Gratulálok a Dunaújvárosnak. Az első negyedben megmutattuk mit kell játszani.A második negyedben dőlt el a játék, mikor kihagytunk három fórt és egy büntetőt. Nem kell semmit kitalálnunk a következő mérkőzésre, be kell lőni a helyzeteinket és nem szabad könnyű gólokat negednünk az újvárosnak.

Mihók Attila, a Dunújváros vezetőedzője: A védekezésünk volt a kulcs. A nagy és erős BVSC-s játékosokat megtudtuk egy az egyben fogni. Örülni kell, de holnap reggeltől már a második meccsre kell koncentrálni.

A másik elődöntőben könnyedén nyert az UVSE a Szentes ellen.

A másik ágon:

UVSE-Hungerit-Szentes 15-8 (5-0, 3-3, 2-2, 5-3)

UVSE: Gangl – Antal 3, Kisteleki H., Szücs, Keszthelyi 5, Csabai 2, Tóth I. 2. Csere: Kuna 1, Hertzka 1, Kövesdi, Mucsy, Takács, Kiss E. 1. Vezetőedző: Áts Bertalan

Szentes: Bolonyai – Hevesi, Kádár 2, Gémes 2, Pengő, Kövér-Kis 1, Bujka 2. Csere: Gundl (kapus), Urvári, Tóth Cs., Farkas 1, Mihály K. Vezetőedző: Tóth LászlóHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek