2016 április 28.

Női Ob I: kisebb meglepetésre a Dunaújváros jutott a fináléba

A Dunaújváros a BVSC vendégeknét tudott győzni az elődöntő harmadik mérkőzésén, így Mihók Attila együttese bejutott a fináléba. Az újvárosiak ellenfele az UVSE lesz a döntőben.

Vizilabda

A Dunaújávros készülhet a döntőre

A mindent eldöntő harmadik mérkőzésre került sor a BVSC és a Dunaújváros között az elődöntőben.

Idegesen kezdtek a csapatok, főleg a hazaiakon látszott ez, akik több előnyt is kihagytak, míg a túloldalon egy megúszást értékesített Brávik, 0-1. A hajrában Illés egyenlített majd ismét a Dunaújvárosnál volt az előny Gurisatti váltott gólra egy fórt, 1-2. Az utolsó percre fordulva Máté volt eredményes, így 2-2 állt az eredményjelzőn az első negyed után. A második nyolc percben is a végén lendültek bele a csapatok, Illés révén először vezetett a BVSC, de nem sokáig, hiszen Menczinger nagy lövésével 3-3 volt az eredmény. A nagyszünetben a vendégeknél volt az előny, hiszen Gurisatti 5-4-re módosította az állást.

A fordulás után sem dőlt el semmi, bár nagyon közel került az újvárosi együttes a győzelemhez, hiszen a hajrá kezdete előtt már három volt az előnyük, amit az utolsó másodpercekben Kisteleki egy szabaddobással kettőre csökkentett, 5-7. Az utolsó negyedben csak a kapufát forgácsolta a hazai gárda, míg Brávik visszaállította a közte hármat, így 8-5-re győzött a Dunaújváros. Mihók Attila együttes a címvédő UVSE-vel küzd meg a fináléba, az első meccset május 8-án rendezik.

Női Ob I., elődöntő, második mérkőzés: 

BVSC-Zugló-Dunaújváros 5-8 (2-2, 2-3, 1-2, 0-1)
Gólszerzők: Illés 2, Kisteleki D. 1, Máté 1, Gyömgyössy 1 ill. Gurisatti 3, Brávik 2, Menczinger 1, Vályi F. 1, Somhegyi 1

Petrovics Mátyás a BVSC vezetőedzője: A továbbjutást az első meccsen buktuk el. Ma pontatlanok voltunk elől és hátul. Kasó Orsolya nagyon jól védett. Gratulálok a Dunaújvárosnak megérdemelten jutott a döntőbe.

Mihók Attila a Dunaújváros vezetőedzője: Nagyon boldog vagyok, hogy felálltunk a második mérkőzés után. Megdolgoztunk ezért a sikerért. Nagyon különös dolgot mondok, kielemztük a videón mindkét otthoni mérkőzésünket a BVSC ellen. Azt láttuk, hogy a kulcsjátékosok állnak a medence alján, hiszen 1.80-as medencébe játszunk, így többet kellett mozgatunk őket, ez sikerült is.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.