2016 május 08.

Női Ob I: Keszthelyi-parádé és UVSE győzelem

A finálé első meccsé káprázatosan játszott az UVSE játékosa. Keszthelyi Rita hét találatot is vágott, és a címvédő hárommal nyert.

uvsenoi0101

Előnyben az UVSE (Fotó: MTI/archív)

A címvédő UVSE fogadta a Dunaújváros együttesét a finálé első meccsén.

Rögtön az első támadásból megszerezte az UVSE a vezetést. Tóth harcolt ki egy ötöst, amit Antal értékesített, 1-0. Somhegyi pár percre rá egyenlített, egy kiállítást követően. A hajrá a hazaiaknak sikerült jobban, így 2-1-ről várhatták a csapatok a folytatást. A második nyolc percben Keszthelyi a hátára vette az UVSE-t, parádés gólokat dobott, amivel 5-2-re elhúzott a címvédő. A vendégek azonban nem adták fel. Az utolsó percekben Ziegler majd Menczinger is betalált, sőt Vályi Vanda is eredményes volt, így egy gólra olvadta a lilák előnye, 6-5.

A fordulás után új meccs kezdődött, hiszen Vályi ismételt találatával már 6-6 volt az eredmény. Ezek után a hazaiak rá tudtak kapcsolni, Antal majd Kövesdi 8-6-ra módosította az eredményt. A hajráig sikerült megtartani a közte kettőt, amikor Csabai talált be. A záróakkordot jól kezdte az újvárosi gárda, Gurisatti kettőt is vágott. Sőt, volt esélye az egyenlítésre is a vendégeknek, ehelyett Keszthelyi a hatodik találatát is belőtte, sőt a hajrára a hetediket is betapasztotta a kapuba, így 12-9-re győzött az UVSE.

 

Női Ob I., döntő (első mérkőzés): 

UVSE Hunguest Hotels – Dunaújváros FVE 12-9 (2-1, 4-4, 4-2 , 2-2)
Hajós-uszoda, vezette: Németh A., Petik

UVSE: Gangl – Antal 2, Kisteleki H., Csabai 1, Keszthelyi 7, Szücs, Tóth I. 1. Csere: Takács, Kövesdi 1, Hertzka, Kuna. vezetőedző: Áts Bertalan

Dunaújváros: Kasó – Szilágyi D., Menczinger 1, Gurisatti 3, Garda, Horváth B., Somhegyi 1. Csere: Vályi F., Vályi V. 3, Ziegler 1, Brávik. vezetőedző: Mihók Attila

Gól/emberelőny: 2/10 ill. 4/12
Ötméteresek: 2/3 ill. 1/1

Áts Bertalan az UVSE vezetőedzője: A második negyedben sikerült elmennünk négy góllal, de az újváros ezt ledolgozta. A negyedik nyolc percben megint elhúznunk, ami a győzelmünket eredményezte. Szerdán sem lesz könnyű dolgunk a dunaújvárosi katlanban.

Mihók Attila a Dunaújváros vezetőedzője, az M4 Sport-nak: Egy Keszthelyi Ritával volt jobb az UVSE. Többet kell hozzátennünk védekezésben, a kétkezes zárásokra, amiket csak az UVSE alkalmaz fel kell tudnunk készülni. Győzni jöttünk, a negyedik negyedben is megvolt a lehetőségünk erre, de rossz döntéseket hoztunk.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek