2019 április 30.

Női Ob I: egy győzelemre az UVSE a címvédéstől

Az UVSE egy győzelemre került a címvédéstől a női vízilabda ob I-ben, miután kedden, a döntő második összecsapásán is legyőzte a Dunaújvárost.

MTI/Szigetváry Zsolt

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, amelyben az első negyed 1-1-re végződött, majd a második játékrészben az UVSE háromszor jutott egygólos előnyhöz, a dunaújvárosiak viszont csak kétszer tudtak egyenlíteni. A harmadik és negyedik negyedben tovább nőtt a különbség a két együttes között.

A mostani szezonban már ötödször találkoztak a felek – négyszer a bajnokságban, egyszer a Szuperkupában -, s mind az öt alkalommal a bajnoki címvédő fővárosi alakulat győzött. A tavalyi bajnoki döntőben ugyancsak a Dunaújváros volt az ellenfél, akkor az UVSE 3-0-ra nyerte a párharcot.

A következő mérkőzést szombaton 15 órától vívják a felek, ugyancsak a Hajós Alfréd Uszodában. A döntő összes találkozóját a Margitszigeten rendezik, mivel az újvárosiak uszodáját felújítják.

Eredmény, döntő, 2. mérkőzés:
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics – UVSE Hunguest Hotels 5-9 (1-1, 2-3, 1-4, 1-1)
Gólszerzők: Garda 2, Gurisatti, Horváth B., Vályi 1-1, illetve Keszthelyi 3, Parkes, Peresztegi Nagy 2-2, Faragó, Sevenich 1-1

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 az UVSE javára.

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek