2015 május 11.

Női Ob I, döntő: Ötméteresek után előnyben az UVSE

Kiélezett mérkőzésen az UVSE jutott előnyhöz a női fináléban a Szentes ellen. A találkozón végig a liláknál volt az előnyt, majd jött az utolsó negyed és a feje tetejére állt minden…
2015 UVSE - Szentes donto 01

Elérkezett a várt első meccs a női Ob I fináléjában. Az UVSE-Centrál már azzal is történelmet írt, hogy ideáig eljutott, hiszen az együttesnek első bálozó a döntőben. Ráadásul a lilák szépen menetelnek az egész szezonban. A Magyar Kupa megnyerése után, a Bajnokok Ligájában is bejutottak a négyes döntőbe. A Szentes is szép idényt tudhat maga mögött egyelőre, hiszen Tóth László együttese a LEN Kupában állta a sarat. Ami a két csapat egymás elleni mérlegét illeti a szezonban 2-2-re állt egészen eddig a felek.

A vendég Szentes csapatát szép számmal kísérték el a szurkolóik, de a hazaiaknál is előkerültek a dobok, így a hangzavar is megvolt a meccsen.  A mérkőzés első negyedére rányomta a bélyegét a tét. Sorra maradtak ki olyan lehetőségek, amiket máskor játszik könnyedséggel értékesítenek a csapatok. Szücs Gabi hamar vezetést szerzett a hazaiaknak, de ezt Kövér-Kis kiegyenlítette, 1-1. A második nyolc percben már két góllal ment az UVSE, 3-1-re, majd Gémes a hajrában egyre csökkentette a szentesi hátrányt, de a nagyszünetben 4-2 állt az eredményjelzőn.

2015 UVSE - Szentes donto 03

A harmadik nyolc percben már volt 6-3 is, mikor Miskolczi gyönyörűen lőtte ki a hosszút, 6-4. A hajrában jött Skiter, és visszaállította a közte hármat. Az utolsó két perc előtt nagy romhamra készült a vendég együttes, jól jelezte ezt Tóth László kézmozdulatai a kispadon. A záróakkordban előkerültek a kapufás szép gólok is, Kövér-Kis majd Szücs Gabi révén. Az utolsó pár percre kezdett egyre izgalmasabb lenni a találkozó, mikor Bujka egyre zárkóztatta a Szentes, sőt Bolonyai is elkapta a fonalat. A hajrára kanyarodva Gangl adott egy puszit a kapufának, hiszen  hárította a szentesi lövést. Másfél perccel a vége előtt Szücs módosította az állást kettőre, de azonnal jött rá a válasz Gémes jóvoltából, 9-8.  Bujka az utolsó másodpercekben egalizált, és bár még az UVSE-nek lett volna esélye a rendes játékidőben a győzelem megszerzésére, Keszthelyi lövése a kapufán durrant.

Az ötösöket a hazaiak kezdték, amit rögtön Kuna kihagyott, majd Kövér-Kiss nem tudott hibázni, 9-10. Aztán nem tudtak hibázni a felek, egészen az utolsó sorozatig, mikor Győri Eszter ötösét kivédte Gangl, így 13-13-ról mehettek tovább a csapatok. Egy-egy büntető következett, 17-17-es állásnál az volt az ember érzése, hogy eldobálgatnak itt reggelig, mikor Kövér-Kiss hibázott, így 18-17-re győzött az UVSE és vezet 1-0-ra a döntőben.

Folytatás csütörtökön, immár Szentesen.

Női Ob I., döntő, első mérkőzés:

UVSE-Centrál – Hungerit-Szentes 18-17  (1-1, 3-1, 3-2, 2-5)

Gólszerzők: Szücs 4, Keszthelyi 2, Tóth I. 1, Kisteleki H. 1, Sikter 1, illetve Kövér-Kiss 3, Bujka 3, Gémes 2, Miskolczi 1,

Áts Bertalan, az UVSE-Centrál vezetőedzője  vizipolo.hu-nak: Fantasztikus mérkőzés volt, igazi döntő hangulattal. Három negyedig úgy érzem uraltuk a játékot, ekkor nagyon közel áltunk a győzelmhez, de a Szentes óriási hajrával kiegyenlített. Az utolsó negyedben nem volt szerencsénk, három olyan kapufát illetve gólvonalat lőttünk, ami a túloldalon bepattant. Az ötmétereseknél szeretném megemlíteni Kuna Szonját, akinek a szerepe úgy dőlt el, hogy a kijelölésnél az ötödik lövő nem volt meg, ő pedig önként feltette a kezét. Az első kettőt kihagyta, de a harmadikat könyörtelenül bevágta. Ebből is látszik, hogy mekkora tehetség és milyen szemtelenség van benne. Nem szabad túl nagy jelentőséget tekinteni ennek a győzelemnek, három nyert meccsig tart a döntő. A lélektani előny nálunk van és meg tudtuk tartani a pályaelőnyt is. újult erővel kell vízbe ugranunk csütörtökön Szentesen.

Tóth László, a Szentes vezetőedzője a vizipolo.hu-nak: Igazi döntő volt. A mérkőzés utolsó negyedében nekünk volt szerencsénk, az ötösöknél pedig az UVSE együttesének. A bajnoki fináléban öt dátum van kiírva, eddig lement egy. Megyünk tovább.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek