2015 május 17.

Női Ob I, döntő: hamar eldöntötte az UVSE, és ismét előnyt szerzett

A női bajnokság döntőjének harmadik mérkőzésén is a hazaiak nyertek. Az UVSE-Centrál használta ki a Hajós uszoda atmoszféráját, és fokozatosan elhúzva a hajrára már nem hagyott kétséget győzelme felől, így összesítésben 2-1-re vezet. Folytatás Szentesen.DSCN1681

A bajnoki címvédő az aktuális kupagyőztessel, az alapszakasz győztesével, a tökéletes párosítás. Női bajnoki döntő, harmadik mérkőzés. Az elsőt az UVSE-Centrál nyerte, ötösökkel, Szentesen viszont simán nyert a címvédő. Ezek után a vasárnapi harmadik találkozójukon az UVSE robbantott. Kövér-Kiss révén a vendégek szerezték meg a vezetést, de aztán Kisteleki Hanna, majd Keszthelyi Rita klasszisa fordítást ért. Az első negyedet már a hazaiak hozták, 3-1-re.

DSCN1621

Hajtotta őket a tét, és a fantasztikus szurkolás – igaz, Szentesről is szép számmal érkeztek. A margitszigeti Hajós uszoda ismét megtelt, és remek hangulattal ajándékozta meg a női szakág hazai csúcseseményét. Tényleg minden adott volt a jó meccshez. Ezúttal inkább a hazaiakat dobta fel ez. A második negyedet is 3-1re nyerték, szünetre már egészen jelentős előnyt halmoztak fel. Persze az eddig két meccsen jó pár fordulat történt – most nem. Bujka előnyből szerzett találatával még egyre csökkent a különbség, utána azonban négyet dobtak a lilák. Érdemes megemlíteni Keszthelyi csodás centergólját, amikor finom mozdulattal löbbölte be a bejátszott lasztit a hálóba (8-3). Az utolsó negyednek 9-3-al vágtak neki a csapatok, és már csak a gólkülönbség mértéke maradt megválaszolatlan. A végére kicsit közelebb jöttek a vendégek, de ez csak szépségtapasznak volt elég (11-7). Következhet a negyedik mérkőzés, Szentesen, szerdán, 18.15-től.

DSCN1667

Női Ob I., döntő, 3. mérkőzés:

UVSE-Centrál – Hungerit-Szentes 11-7 (3-1, 3-1, 3-1, 2-4)

UVSE: Gangl – Kisteleki H. 2, Szücs 2, Keszthelyi 5, Skiter 1, Tóth 1, Csabai. Csere: Kuna, Kövesdi, Hertzka, Korényi, Bicskei, Azumah, – Kiss (kapus)

Szentes: Bolonyai – Hevesi, Van der Sloot 1, Miskolczi 2, Bujka 2, Kövér-Kis 1, Pengő. Csere: Győri, Farkas, Pócsi, Kádár, Rácz, Gémes 1, – Gundl (kapus)

Kipontozódott: Miskolczi (28. p)

Áts Bertalan, az UVSE-Centrál vezetőedzője: Az utolsó negyedben gyengébb volt a védekezésünk, mint korábban. Az előző meccset alaposan kielemeztük, nem ismert magára a csapatunk, Szentesen gyengén játszottunk. Most összeszedték magukat és újult erővel ugrottak a vízbe.

Tóth László, a Szentes vezetőedzője: Megpróbáljuk hazai pályán kiegyenlíteni a párharcot, van három napunk, hogy elemezzük ezt a találkozót és kijavítsuk a hibáinkat.

Fotó: Vizipolo.hu

Gy. Zs., Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek