2015 május 14.

Női Ob I, döntő: Esélyt sem adott a Szentes az UVSE csapatának

A döntő második meccsén otthon győzött a Szentes az UVSE ellen és ezzel ismét nyílttá tette a párharc állását.  A mérkőzésen végig vezetett a Kurca-parti együttes és végig koncentráltan győzött négy góllal. Folytatás vasárnap 1-1-ről.

2015 Szentes noi01

A Szentes kiegyenlítette az állást (Fotó: vizipolo.hu/archív)

Az első meccsen büntetők döntöttek egy parádés találkozón, akkor az UVSE-Centrál bírta jobban cérnával.

A mai mérkőzés természetesen telt ház előtt zajlott, egy gombostűt sem lehetett leejteni a szentesi uszodában. A találkozót a hazai kezdték jobban olyannyira, hogy jó védekezésének köszönhetően az UVSE nem is dobott gólt. Kövér-Kis és Gémes jóvoltából a Szentes vezetett 2-0-ra az első negyedet követően. A második nyolc percben a vendégek egy előnyt használtak ki, Kesthelyi jól vette észre a falban üresen lévő Tóth Ildikót, 2-1. A továbbiakban Bujka is felíratkozott a góllövők közé, majd Kádár révén már 5-1 is volt közte. A hajrában sem akart csökkent a Szentes előnye, jól tartotta magát a hazai gárda, bár Tóth ismét betalált, de Gémes már a harmadik találatát jegyezte és a nagyszünetben 6-2-re vezetett a Szentes.

A fordulás után előbb Skiter háromra faragta az UVSE hátrányát, majd Keszthelyi durrantott a kapuba, ezzel már 6-4-re módosítva az eredményt. Miskolczi a hajrára kanyarodva megnyugtatta a hazai szurkolókat, 7-4. Ezek után megmerevedett az eredményjelző, és az utolsó negyedet is háromgólos előnyről kezte meg a Szentes. A negyedik nyolc percben sok lehetősége volt az UVSE-nek ahhoz, hogy közelebb kerüljön a hazaiakhoz, de Kisteleki Hanna csak egyet tudott értékesíteni, 7-5. A hajrában Van der Sloot maradt üresen, bevágta 8-5. Az utolsó percekben bebiztosította Tóth László csapata a győzelmét és 10-6-ra győzött.

Folytatás vasárnap, immár Budapesten.

Női Ob I., döntő, (második mérkőzés):

Hungerit-Szentes – UVSE-Centrál 10-6  (2-0, 4-2, 1-2, 3-2)

Szentes: Bolonyai – Hevesi 1, Van der Sloot 1, Miskolczi 1, Bujka 1, Kövér-Kis 2, Pengő csere: Győri, Farkas, Pócsi, Kádár 1, Rácz, Gémes 3, – Gundl (kapus)

UVSE: Gangl – Kisteleki H. 3, Szücs, Keszthelyi, Skiter 1, Tóth 2, Csabai csere: Kuna, Kövesdi, Hertzka, Korényi, Bicskei, Azumah, – Kiss (kapus)

Tóth László, a Szentes vezetőedzője: Végig uraltuk a mérkőzést és igazából kétsgég nem férhetett a győzelmünkhöz. Jól koncentráltak és védekeztek a lányok, büszke vagyok rájuk, nagyon gratulálok nekik. Egy holtpont volt a találkozón, de ezt is átvészeltük.

Áts Bertalan, az UVSE-Centrál vezetőedzője: Az első két negyedben a Szentes ellépett, mi futottunk az eredmény után. Ekkor elkezdtünk kapkodtunk emberelőnyben is. A Szentes volt a mai napon a jobb, gratulálok nekik.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek