2015 március 04.

Női Ob I: az UVSE-Centrál remek második negyeddel bajnokot vert

Rangadót rendeztek a női bajnokságban, a középszakasz 7. fordulójában az UVSE-Centrál 11-9-re legyőzte a bajnoki címvédő Hungerit Szentes gárdáját.

(Fotó: Szentesi VK)

(Fotó: Szentesi VK)

Hiába lőtt a holland idegenlégiós, Van der Sloot öt gólt a Szentesben, a bajnoki címet védő csongrádiak alulmaradtak az UVSE-Centrál otthonában. Nagy rangadót vívott egymással a bajnoki tabella első és második helyezettje, amelyen egy hajszállal a hazaiak voltak talán esélyesebbek előzetesen. Veretlenül vezetik a középszakasz tabelláját, és a Magyar Kupában is jobbak voltak mindenki másnál.

A mérkőzést a második negyed döntötte el, amelyet az UVSE-Centrál 4-0-ra nyert meg. Az első nyolc percben még kiegyenlítette a Szentes kétgólos hátrányát, de a folytatásra nem volt válasza. Pedig kapusa, az Egyesült Államokból szezon közben hazatért Bolonyai Flóra remekül védett, de a társak ezúttal nem találták a rendkívül motivált hazaiak játékának ellenszerét. Kisteleki és Keszthelyi ezúttal is nagyszerűen játszott a listavezetőnél, a Szentes pedig sok helyzetet hagyott ki, különösen a fordulópontot hozó második negyedben. A Szentes 7-3 után minden megtett, hogy egyenlítsen, de csak a felzárkózás sikerült, két gólnál kisebb különbségre már nem sikerült feljönnie. A két magyar kupacsapat közül tehát a lilák bizonyultak jobbnak – egy hét múlva pedig mindkét együttes az Euroliga nyolcaddöntőinek visszavágóján bizonyíthat. Ezzel a győzelmével az UVSE-Centrál minden bizonnyal megnyerte a középszakaszt.

Női Ob I-es vízilabda-bajnokság, középszakasz, 7. forduló

UVSE-Centrál–Hungerit-Szentes 11-9 (3-3, 4-0, 3-4, 1-2)

Hajós uszoda, 100 néző

Vezette: Vogel, Marjay

UVSE: Gangl – Kisteleki H. 3, Szücs G. 2, Keszthelyi 2, Sikter, Tóth I. 2, Csabai 1. Csere: Kuna, Kövesdi, Hertzka O. 1, Korényi, Kiss A., Azumah.

Vezetőedző: Áts Bertalan

Szentes: Bolonyai – Hevesi, van der Sloot 5, Miskolczi, Bujka 1, Pengő 1, Gémes. Csere: Győri, Farkas T., Pócsi, Kádár, Rácz, Kövér-Kiss 2.

Vezetőedző: Tóth László

Gól/emberelőnyből: 2/9, ill. 1/6

Gól/büntetőből: 1/1, ill. 2/2

További eredmény:

Dunaújvárosi Főiskola– Szegedi Vízmű Taykor&Nash Szegedi Egyetem 22-2 (4-0, 6-1, 7-1, 5-0)

Gólszerző: Szilágyi 6, Menczinger K. 4, Brávik 4, Gurisatti 3, Garda 2, Horváth B., Huszti, Vályi F., ill. Lengyel Dorottya, Dalmády P.

Tabella:

1. UVSE-Centrál 21 pont
2. Dunaújváros 15 pont
3. Hungerit Szentes15 pont
4. BVSC-Zugló 6 pont
5. ZF-Eger-EKF 3 pont
6. Szeged VNE 0 pont

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek