2014 szeptember 18.

Női Ob I: A tavalyi ötödik helyről idén előrébb szeretnénk lépni – Petrovics

Tavaly az ötödik helyen végzett a BVSC női csapata az OB I-ben. Petrovics Mátyás szerint most akár az érmes helyezésekért is harcban szállhatnak. Az edző nemcsak klubcsapatát, de a nyári U18-as Vb-t és U19-es Eb-t is értékelte.petrovics03
Mozgalmas nyara volt Petrovics Mátyásnak, hiszen az U18-as és az U19-es válogatottat is ő vezette a Vb-n illetve az Eb-n. Most pedig, hogy végetértek a világesemények visszatért klubjához a BVSC-hez, hiszen a hétvégén már felkészülési tornán vesz részt klubcsapatával, után pedig kezdődik a bajnokság és a Magyar Kupa.

A BVSC idei terveiről kérdeztük először: Erősödtünk mi is, de azt tudni kell, hogy az összes válogatott játékos hazajött, így aztán mások is megerősödtek, gondolok itt a Szentesre és az UVSE-re. Mindenképpen előre kell lépnünk, tavaly ötödikek voltunk, ráadásul csak sajátnevelésű gyerekekkel, most azért van két válogatott klasszisunk (Takács Orsolya és Kisteleki Dóra – a szerk. megjegyzése) plusz azért a fiataljaink is egy évvel rutinosabbak. Nagyon remélem, hogy az érmes helyezésekért játszhatunk. – majd kitért a Magyar Kupára is – Elég közeli, gyakorlatilag három hét múlva selejtező van, pont a két legerősebb együttessel egy csoportba vagyunk, ugye az UVSE-vel és a Szentessel. Ezért az Magyar Kupa egy felkészülési állomás lesz nekünk a folytatásra, hiszen azért az ifi Vb-t, junior Eb-t, megjárt játékosaink nem is edzenek most, így nem is fogunk összeállni addigra. Nyilván mindenhol nyerni szeretnénk és tovább akarunk jutni, de ésszel kell azért tervezni és a feladatokat kitűzni.

Hétvégén, mint már mi is beszámoltunk róla a BVSC is részt vesz a szegedi női tornán, Petrovics így látja az esélyeket: Hat játékosom kapott pihenőt a fentebb említett világversenyek okán, ők csak a tornára fognak visszajönni, és Takács Orsit valamint Kisteleki Dórit is be kell építeni a csapatba. Azért megyünk el a tornára, hogy kétkapuzzunk hármat és azért, hogy épüljön a csapat. Jövő héten pedig Martfűre megyünk edzőtáborba, ahol szintén a csiszoláson lesz a hangsúly. A szerb válogatott pedig jelezte, hogy indulna a Magyar Bajnokságban, amit végül nem fogadtunk el, elsősorban azért mert nem akartuk, hogy páratlan legyen a mezőny. Viszont felkínáltuk nekik a lehetőséget, hogy bármikor jöhetnek edzőtáborozni vagy felkészülési tornákra.

Az U18-as Vb-n elért harmadik helyről, pedig eképp nyilatkozott: Látva a mezőnyt, az első nyolc helyen végzett csapatok között ha lejátszanak még egyszer ezt a tornát, teljesen más sorrendben helyezkednének el. Egyrészt nagyon meg kell beszülnünk ezt az eredményt, másrészt, hogy mennyire reális, nem tudom. Nem gondolom, hogy mindenben mi vagyunk a harmadik legjobbak a világon ebben a korosztályban. Vannak olyan képzettségbeli problémáink, amelyre jól rávilágított ez az esemény, azokon dolgozhatunk, ezek lábtempó, blokkolás, center, bekk párharcok. A mezőny nagyon erős volt, ha Japán meg tudja verni Ausztráliát, ott azért azt kell mondanom, hogy a női mezőnyben tíz, tizenegy csapattal kell számolnunk.

U19-es Eb-t így értékelte.: Egyrészt elvettek tőlünk egy érmet. Az olasz csapatnál jobbak voltunk. Hiába voltak házigazdák annyira erős volt a bírói nyomás, hogy ezt már nem tudtuk elbírni. Kicsit csalódott vagyok, mert az igazságtalanságot, főleg fiatal sportolóknál az ember nehezen viseli. Másrészt nagyon örülök, hogy két világversenyen tudtunk a legjobb négyben lenni, ez csak a görögöknek és nekünk sikerült. Jövőre ennek a korosztálynak lesz az U20-as Vb és az előbb elmondott problémák kijavításán kell most dolgoznunk. – fejezte be Petrovics

Visszatérve a hazai megmérettetésekhez. A nőknél is csak úgy, mint a férfiaknál október 4-én startol a szezon, de míg az erősebb nem képviselői a Magyar Kupával kezdenek, addig a hölgyek az Ob I-el, nekik a kupaküzdelmek október 10-én kezdődnek.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.